Antena 3 CNN Politică Preşedintele Iohannis, un nou sprijin pentru Republica Moldova: România va furniza 200.000 de doze de vaccin COVID

Preşedintele Iohannis, un nou sprijin pentru Republica Moldova: România va furniza 200.000 de doze de vaccin COVID

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 13:34 29 Dec 2020 Modificat la 13:34 29 Dec 2020
o_1eqn48o125nt15s31nu91qcnk3rb.jpg
Sursa foto: presidency.ro

De asemenea, România ar urma să trimită în Republica Moldova o echipă de experţi în vederea pregătirii strategiei de vaccinare. 

Totodată, ţara noastră va continua să furnizeze medicamente şi echipamente medicale de protecţie, necesare în contextul pandemiei COVID, a precizat Iohannis.

Pachetul de sprijin mai vizează acordarea unei cantităţi de motorină de 6.000 de tone pentru agricultori, precum şi o contribuţie financiară de cel puţin de 250.000 euro, destinată consolidării societăţii civile şi independenţei mass-media.

"Am plăcerea a fi primul oaspete primit de Maia Sandu, după câștigarea mandatului de președinte. Este fără îndoială un semn de cooperare și colaborare între România și Republica Moldova. 

Klaus Iohannis: Vom sprijini aderarea Moldovei la UE

Mă bucur că această vizită la Chișinău se realizează pe fondul unui vot masiv al cetățenilor din Republica Moldova pentru o direcție europeană. 

Respectarea principiilor și valorilor democratice, o justiție independentă, lupta eficientă împotriva corupției stă la baza dezvoltării țărilor din UE. Fără ele, Moldova nu va putea avea o dezvoltare armonioasă.

România își dorește ca Republica Moldova să prospere, iar cetățenii săi să se bucure de prosperitate și instituții consolidate.

Vom urmări menţinerea şi promovarea Republicii Moldova ca temă prioritară pe agenda UE.

România este şi va rămâne principalul partener al Republicii Moldova. Asistența și ajutorul dezinteresat acordat de România în ultimul an este o dovadă în acest an.

Iohannis anunţă un nou pachet de sprijin pentru Republica Moldova

În acest sens îmi face plăcere să anunț un nou pachet de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova, al şaselea protocol privind un grant nerambursabil.

România are în vedere următoarele: închierea cât mai rapidă a acordului pentru grantul de 100 de milioane de euro.

Susținerea procesului de vaccinare anti-COVID-19 a cetățenilor Republicii Moldova prin furnizarea a până la 200.000 de doze de vaccin și trimiterea la Chișinău în etapa imediat următoare a unei echipe de experți români care să împărtășească din experiența României și să ajute la pregătirea strategiei de vaccinare.

Este însă necesară o cooperare strânsă cu autoritățile de specialitate ale Republicii Moldova și implicarea acestora", a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis, la Chişinău, la o conferinţă de presă comună cu Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova.

×
x close