Antena 3 CNN Politică Imagini cu Klaus Iohannis și Carmen Iohannis, în hotelul din Paris

Imagini cu Klaus Iohannis și Carmen Iohannis, în hotelul din Paris

Klaus ?i Carmen Iohannis la Summit-ul Francofoniei de la Paris
Klaus Iohannis participă, cu soția sa Carmen, la cea de-a XIX-a ediție a Summitului Francofoniei de la Paris. Sursă foto: Antena 3 CNN
de Mihaela Coposciuc    |    Alina Tănase    |    04 Oct 2024   •   10:48

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, profesoară de limba engleză, se află la Paris, unde șeful statului participă la cea de XIX-a ediție a Summitului Francofoniei, transmite Antena 3 CNN, care a filmat, în exclusivitate, cuplul prezidențial în holul hotelului Le Bristol.

Corespondentul Antena 3 CNN i-a surprins pe cei doi în timp ce traversau holul hotelului, ținându-se de mână.

Costumul sobru purtat de președinte contrata cu ținta lejeră a soției sale, care a ales pentru dimineața zilei de vineri o fustă scurtă, albă, și un tricou gri deschis, cu mâneci scurte.

Tăcut, precum i-a obișnuit pe români în cele mai multe apariții publice ale sale, Iohannis i-a răspuns, însă, corespondentului Antena 3 CNN, care i-a adresat un "Bună dimineața, domnule președinte. Ați venit la summit?"

"Bună dimineața", a replicat Iohannis, fără să răspundă la întrebare. Carmen Iohannis a spus, la rândul său, cu voce joasă, ceva neinteligibil, păstrându-și, în același timp, o expresie aparent amabilă.

"Puteți să-mi spuneți pe ce se va centra dezbaterea?", a insistat jurnalista Antena 3 CNN.

"Vă doresc o zi bună", a pus punct Iohannis scurtului dialog.

Președintele român și soția sa vor sta două zile în capitala Franței.

La Summitul Francofoniei, Klaus Iohannis va prezenta prioritățile României și situația de securitate din zona francofonă, potrivit Administrației Prezidențiale de la București.

Aceasta este antepenultima deplasare externă a șefului statului, înainte de finalul mandatului său. Iohannis mai are două deplasări programate la Consiliul European, în această lună și în luna decembrie, chiar în penultima zi de mandat.

Deplasarea la summitul de la Paris vine în plină controversă publică legată de o nouă cheltuială extravagantă consemnată pe parcursul actualului mandat prezidențial, cea legată de amenajarea unui mini-teren de golf la vila de protocol de la Neptun.

Le Bristol, hotelul unde s-au cazat Elena Udrea și Alina Bica, atunci când au fost surprinse la cumpărături în Paris

Potrivit Antena 3 CNN, Le Bristol este hotelul la care s-au cazat, în deceniul trecut, fostul ministrul al Turismului, Elena Udrea, și fosta șefă a DIICOT, Alina Bica.

Un site generat pe platforma wordpress.com, care ulterior a fost șters, a publicat în octombrie 2014 mai multe fotografii cu Udrea și Bica, menționând că imaginile au fost surprinse în luna februarie a acelui an, în capitala Franței.

"Fetele s-au distrat foarte bine și au spart câteva zeci de mii de euro. O apropiere între un om politic controversat, Elena Udrea, și o procuroare-șefă pusă politic, care ar trebui sa lupte împotriva corupției politice și a crimei organizate", spunea textul care însoțea imaginile.

Presa vremii a scris că Bica și-a dobândit postul la conducerea DIICOT grație prieteniei cu Udrea.

Ulterior, cele două au fost condamnate în România: Udrea a primit fost șase ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute", iar Bica a luat patru ani cu executare pentru "favorizarea făptuitorului", în dosarul în care a fost cercetat şi fostul ministru Adriean Videanu.

Udrea a părăsit România înainte de condamnarea definitivă iar Bica a fost dată în urmărire generală după pronunțarea sentinței. Cele două au fost arestate preventiv în Costa Rica, în 2018, unde în prealabil ceruseră statut de refugiat politic.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close