Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis s-a întors de la Paris cu un alt avion. Mai mic, dar tot de lux

Klaus Iohannis s-a întors de la Paris cu un alt avion. Mai mic, dar tot de lux

iohannis la paris (1)
Aceasta este antepenultima deplasare externă a lui Klaus Iohannis, înainte de finalul mandatului său. Sursa foto: Administraţia Prezidenţială
de Xenia Croitoru    |    07 Oct 2024   •   11:54

Klaus Iohannis s-a întors de la Paris cu un alt avion de lux. Potrivit BoardingPass, presedintele a aterizat duminică seară la Sibiu. Marți, șeful statului va organiza la Palatul Cotroceni un eveniment în care va decora liceul la care și-a tinut catedra blocată nu mai puțin de 27 de ani. 

Pentru vizita de trei zile la Paris, președintele a ales să folosească tot o aeronavă de lux, atât la plecarea de la Sibiu la Paris, pentru Ziua Francofonie, cât și la întoarcerea în țară.

Cuplul prezidențial a fost la Paris, unde a participat la cea de XIX-a ediție a Summitului Francofoniei. Duminică, Klaus Iohannis și soția lui, Carmen, au vizitat pavilionul României din cadrul Village de la Francophonie.

Cazarea președintelui României a fost făcută la un hotel de lux, unde o cameră costă de la 2.500 euro aproximativ până la 22.500 euro pe noapte, cazarea. Nu se știe exact cât l-a costat pe președinte o noapte de cazare.

Marți, președintele va premia la Palatul Cotroceni mai multe instituții de învățământ.  

Aceasta este antepenultima deplasare externă a șefului statului, înainte de finalul mandatului său. Iohannis mai are două deplasări programate la Consiliul European, în această lună și în luna decembrie, chiar în penultima zi de mandat.

Deplasarea la summitul de la Paris vine în plină controversă publică legată de o nouă cheltuială extravagantă consemnată pe parcursul actualului mandat prezidențial, cea legată de amenajarea unui mini-teren de golf la vila de protocol de la Neptun.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis paris avion
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close