Antena 3 CNN Politică Cum se împart banii în pandemie. Klaus Iohannis: ”România are nevoie de autostrăzi!”

Cum se împart banii în pandemie. Klaus Iohannis: ”România are nevoie de autostrăzi!”

Președintele Klaus Iohannis a susținut la Palatul Cotroceni o declarație de presă după ședința de lucru avută împreună cu premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan și mai mulți miniștri.

o_1eg0u5lrv179g14is1u1r7pfugsb.jpg
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    18 Aug 2020   •   17:04

Guvernul e în dialog cu Comisia Europeană pentru ca toate proiectele să fie finanțate din aceste fonduri. E nevoie de o serie de acte normative necesare(...). Eforturile Guvernului se concentrează pe infrastructură. România are nevoie de autostrăzi și căi ferate, avem mai multe tronsoane pregătite pentru a fi incluse în proiecte cu care se solicită acești bani europeni.

Guvernul a prevăzut bani pentru fermieri

O altă preocupare e partea de agricultură și protecția mediului. E foarte clar, fermierii au mare nevoie să fie susținuți”, a spus Klaus Iohannis, marți, la Palatul Cotroceni.

Lucrăm la proiecte de irigații”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Potrivit președintelui, Guvernul a prevăzut în rectificarea bugetară fonduri substanţiale pentru fermierii afectaţi de secetă.

Ştim foarte bine că pe lângă problemele cauzate de pandemie, fermierii noştri se confruntă cu probleme generate de seceta din primăvară.(...) Guvernul a prevăzut la rectificarea bugetară fonduri substanţiale destinate fermierilor afectaţi de secetă. Ştiu că aici au circulat tot felul de fake news în spaţiul public.

A doua linie, la fel de importantă, e pregătirea unor proiecte europene care vin să prevină astfel de situaţii. Lucrăm intens la elaborarea unor proiecte care vizează sistemele de irigaţii, combaterea secetei, proiecte care să înlesnească munca fermierilor şi să aibă o componentă foarte importantă de protecţie a mediului”, a mai spus Klaus Iohannis. 

Klaus Iohannis a avut la Palatul Cotroceni o ședință de lucru cu premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan și miniștrii Finanțelor, Economiei, Transporturilor și Agriculturii.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close