Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: Nu voi cere garanţii, mandatul meu de premier va fi cât va fi

Klaus Iohannis: Nu voi cere garanţii, mandatul meu de premier va fi cât va fi

Klaus Iohannis: Nu voi cere garanţii, mandatul meu de premier va fi cât va fi
30 Noi 2009   •   15:02

Klaus Iohannis nu va cere garanţii suplimentare privind durata unui eventual mandat de premier, ci îl va accepta indiferent dacă va fi unul limitat sau nu, a declarat luni, edilul Sibiului înainte de intrarea la întrunirea cu liderii PNL şi PSD, Crin Antonescu şi Mircea Geoană. El a mai precizat că pentru portofoliile de miniştri va nominaliza persoane cu care să poată lucra.
Nu cred că vom discuta un document-protocol cu privire la persoana mea. Vom discuta câteva chestiuni fundamentale dacă va fi nevoie vom stabili alte întâlniri ulterioare. Nu voi cere garanţii, mandatul meu va fi cât va fi, dar despre asta voi discuta puţin mai târziu? a afirmat Iohannis.
În ceea ce priveşte principiile programului de guvernare stabilite de negociatorii PSD şi PNL, primarul a precizat că a fost consultat. În schimb, el va căuta să nominalizeze miniştrii cu care să poată efectiv lucra.

?Voi discuta foarte serios pentru fiecare portofoliu. Important este să am cu cine lucra? a mai spus Iohannis.

Iohannis a fost urmat la cinci minute de către preşedintele PSD, Mircea Geoană, care a precizat că întâlnirea este organizată pentru stabilirea principiilor de guvernare.

"Ne întâlnim pentru a stabili câteva principii de bună guvernare pentru Guvernul pe care o să-l instalăm până de Crăciun. De aceea, aştept cu interes întâlnirea cu domnul Iohannis şi domnul Antonescu", a spus Geoană.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că va discuta teme "sportive" cu Geoană şi Iohannis. Aşteptat de mai bine de o oră de restul protagoniştilor, Antonescu şi-a justifica întârzierea datorită avionului şi îmbolnăvirii sale.
El a precizat că şi-a informat partenerii de discuţii că va întârzia şi va veni la ora 16.00.

"Niciun fel de speranţă pentru prietenii lui Băsescu, îmi trece" a spus Antonescu, referindu-se la îmbolnăvirea sa.

Întrebat ce teme va discuta cu Iohannis, care îl aştepta, împreună cu Geoană, Dragnea şi Ponta, de aproximativ o oră, Antonescu a răspuns: "Sportive".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close