Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis decorează liceul unde și-a blocat postul de profesor timp de 27 de ani. Liceul la care predă soția sa, decorat și el

Klaus Iohannis decorează liceul unde și-a blocat postul de profesor timp de 27 de ani. Liceul la care predă soția sa, decorat și el

klaus iohannis presedintele romaniei (1)
Klaus Iohannis, președintele României, decorează liceele unde a predat în trecut și unde predă soția sa. Sursa foto: Getty Images
de Adrian Iclozan    |    08 Oct 2024   •   09:12

Președintele Klaus Iohannis decorează, marți după-amiază, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Cotroceni, mai multe unități de învățământ, anunță Administrația prezidențială.

Printre școlile gimnaziale și liceele decorate se numără Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, la care a predat, şi Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu la care predă soția sa, Carmen Iohannis.

Președintele a semnat deja decretele de decorare cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, care a fost sâmbătă, 5 octombrie.

„De Ziua Mondială a Educației (...) onorăm rolul esențial al tuturor celor care sunt parte a procesului de învățământ în ghidarea tinerilor noștri pe calea cunoașterii și a asumării valorilor pe care se construiește o societate liberă, prosperă și puternică.

A te dedica formării unor întregi generații este una dintre cele mai frumoase vocații.

Să îi prețuim, așadar, pe cei care deschid minți și formează caractere, fiind ei înșiși modele de urmat elevilor pe care îi educă.

La mulți ani tuturor celor care au ales cariera didactică!”, a transmis Klaus Iohannis, cu prilejul semnării decretelor.

Postul lui Iohannis la liceul din Sibiu, deblocat după ce președintele a depus cerere de pensionare

Colegiul „Samuel von Brukenthal”, unde actualul șef al statului a fost profesor și unde postul său a fost blocat pe perioada mandatelor de primar și, apoi, de președinte, primește Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Mare Ofițer.

Aceeași distincție merge către Colegiul ”Gheorghe Lazăr”, unde soția lui Iohannis, Carmen, predă limba engleză. Alte trei distincții similare merg către trei colegii din Bacău, Zalău și Bistrița Năsăud.

În luna aprilie anul acesta, postul de profesor de fizică al lui Klaus Iohannis de la Colegiul „Samuel von Brukenthal” a devenit vacant, putând fi ocupat de un titular, după o perioadă de aproximativ 27 de ani în care a fost rezervat.

Eliberarea postului s-a făcut ca urmare a faptului că președintele a depus cerere de pensionare.

Lista unităților de învățământ decorate de șeful statului poate fi consultată aici.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close