Antena 3 CNN Politică Iohannis e mulțumit de rezultatul obținut de coaliția PSD-PNL în alegeri: „Am primit un răspuns de la români”. Ce spune despre un candidat comun la prezidențiale

Iohannis e mulțumit de rezultatul obținut de coaliția PSD-PNL în alegeri: „Am primit un răspuns de la români”. Ce spune despre un candidat comun la prezidențiale

Şeful statului spune că aproape 50% din români au votat pentru coaliţie 

klaus iohannis Hepta - Mediafax Foto-Andreea Alexandru
Klaus Iohannis: „Coaliţia PSD-PNL a reuşit să ofere o guvernare bună într-o perioadă dificilă"
de Georgiana Adam    |    11 Iun 2024   •   15:58

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că coaliţia de guvernare PSD-PNL a reuşit să dea românilor o guvernare bună într-o perioadă dificilă și că rezultatul votului arată acest lucru. Președintele a făcut declarațiile după summitul B9 de la Riga.

„După părerea mea, alegerile s-au desfăşurat bine. Rezultatele vorbesc de la sine. A fost multă dezbatere dacă această coaliţie e bună sau nu pentru România. Cred că de data asta am primit un răspuns de la români, care au votat aproape 50% pentru coaliţie şi e corect aşa, pentru că această coaliţie a reuşit să ofere o guvernare bună într-o perioadă dificilă”, a declarat președintele.

Întrebat dacă cele două partide ar trebui să formeze o alianță și la alegerile parlamentare și prezidențiale, Iohannis a spus că și dacă ar avea o părere, nu o va spune public.

„Este o chestiune care trebuie lămurită în interiorul Coaliției și chiar dacă aș avea o părere nu ar trebui să o spun public”, a declarat acesta.

Iohannis a lăudat și decizia de a comasa alegerile europarlamentare și locale pentru că a crescut prezența la vot.

„A fost o decizie bună să fie comasate alegerile locale cu cele europarlamentare, dintr-un motiv democratic clar. Alegerile sunt valide când participă un număr mare de alegători. Putem spune că a fost pasul corect", a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a vorbit și despre rezultatul alegerilor europarlamentare și viitorul Uniunii Europene.

„În Executivul european, fiecare stat membru are un comisar european. Să lăsăm guvernul să ajungă în faza în care nominalizează o persoană. E un pic devreme pentru a discuta aceste spețe. În Parlamentul European nu putem vorbi despre o schimbare majoră. PPE și-a mărit puțin numărul de parlamentari, la alții s-a micșorat puţin. În funcție de specificul național, de exemplu în cazul Franței, au aparut schimbări semnificative. Sunt schimăari care vor influența lobbyul în parlament, dar sunt convins că Uniunea va merge înainte”, a declarat Iohannis.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close