Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor: UDMR va vota împotriva unui Guvern care îşi depăşeşte atribuţiile constituţionale

Kelemen Hunor: UDMR va vota împotriva unui Guvern care îşi depăşeşte atribuţiile constituţionale

Kelemen Hunor: UDMR va vota împotriva unui Guvern care îşi depăşeşte atribuţiile constituţionale
13 Oct 2009   •   13:38

Parlamentarii UDMR vor vota împotriva unui Guvern care îşi depăşeşte atribuţiile constituţionale, a anunţat luni, de la tribuna Parlamentului reunit, preşedintele executiv al Uniunii, Kelemen Hunor. El a apreciat că în prezent s-a ajuns într-o situaţie de criză politică suprapusă peste vârful de criză economică, în care nu mai există niciun "deziderat politic major comun".
"Semnatarii moţiunii de cenzură vor fi consecvenţi, Nu vor fi nici de partea PDL, nici de partea PSD, vor fi de partea adevărului, vor fi de partea principiilor democratice şi vor vota împotriva unui guvern care îşi depăşeşte atribuţiile constituţionale", a precizat deputatul UDMR.
El a susţinut că în cadrul şedinţei de marţi Parlamentul se dezbate nu doar o moţiune de cenzură, şi "principiile democratice ale statului de drept".
"Astăzi, aici, ne confruntăm cu problema relaţiilor de putere între instituţiile statului, a relaţiilro dintre Parlament, Guvern şi Preşedinte. Nu avem o problemă de opţiune politică, avem o problemă de blocaj instituţional", a subliniat el.
Kelemen a criticat faptul că ţara merge într-o direcţie greşită, în pofida asigurărilor date de Executiv, invocând îndatorarea României cu sume foarte mari care se duc în continuare către consum şi nu către investiţii şi dezvoltare.
"A fost un guvern care, deliberat sau, a înşelat aşteptările oamenilor şi a omorât orice speranţă că se poate trăi mai bine, că se poate trăi decent şi cu siguranţa zilei de mâine", a arătat deputatul.
Kelemen Hunor a mai acuzat actualul Guvern că a sporit tensiunile şi a escaladat conflictele. El a dat ca exemplu asumarea răspunderii pe trei pachete de lege neterminate, gest comparat cu practici din vremuri demult apuse când constructorii dădeau în folosinţă blocuri fără racordări la utilităţi, doar ca să raporteze îndeplinirea planului.
"A fost un guvern susţinut de o coaliţie profund incoerentă, bomboana de pe coliva acestei majorităţi incoerente a fost curajul cu care un anumit partid a înfruntat moţiunea de cenzură dezbătută pe 17 septembrie preferând să iasă din sală şi nu a apucat să cânte cocoşul de trei ori şi preţul acestei iresponsabilităţi a fost plătit", a susţinut liderul UDMR.
În altă ordine de idei, Kelemen a susţinut că toţi suntem de acord că nu e nevoie de pensii speciale pentru nicio categorie socio-profesională. "Acestă lege a pensiilor nu este nici bună nici proastă. Este pur şi simplu o lege electorală", a conchis deputatul UDMR.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close