Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor: Coaliţia a decis continuarea procedurii la Legea educaţiei

Kelemen Hunor: Coaliţia a decis continuarea procedurii la Legea educaţiei

Kelemen Hunor: Coaliţia a decis continuarea procedurii la Legea educaţiei
Foto: Intact Images
15 Noi 2010   •   13:03

Ministrul Culturii şi preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că Guvernul a decis să susţină continuarea procedurii de angajare a răspunderii pe Legea educaţiei. Liderul UDMR a precizat, însă, că acest lucru depinde de Birourile Permanente reunite ale Parlamentului, care trebuie să stabilească şi calendarul moţiunii de cenzură.

"Atât am discutat în Coaliţie, că vom continua procedura asumării. Dacă există un conflict în acest moment, este din cauza moţiunii de cenzură, care e depusă şi nu este votată. Asta, într-adevăr, poate fi considerată ca un conflict sau ca o sursă de conflict. Moţiunea a fost depusă, trebuie citită şi votată. Asta trebuie să facă Birourile permanente reunite, să stabilească data citirii şi, după aceea, data votului în Parlament", a declarat Kelemen Hunor, pentru Agerpres.

Ministrul Culturii a anunţat totodată că premierul Emil Boc va înştiinţa, probabil, Curtea Constituţională privind continuarea procedurii angajării răspunderii guvernamentale.

"Vom continua procedura asumării. Aici urmează - şi probabil premierul va face un anunţ - va sesiza Curtea Constituţională, pentru că el are acest drept. Noi considerăm că, din momentul în care asumarea a fost acceptată de Parlament şi moţiunea de cenzură a fost înaintată, acel argument privind conflictul între Parlament şi Guvern nu mai există. Parlamntul a acceptat o dată asumarea şi opoziţia a depus, după aceea, moţiunea de cenzură. Cei patru judecători plus unul, cu părerea concurentă, nu spun nicăieri că această procedură ar fi neconstituţională, deci nu există probleme de neconstituţionalitate", a explicat liderul UDMR.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close