Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor: "Cabinetul Croitoru, dorinţa unui singur om care visează o struţo-cămilă teleghidată" (VIDEO)

Kelemen Hunor: "Cabinetul Croitoru, dorinţa unui singur om care visează o struţo-cămilă teleghidată" (VIDEO)

Kelemen Hunor: "Cabinetul Croitoru, dorinţa unui singur om care visează o struţo-cămilă teleghidată" (VIDEO)
04 Noi 2009   •   13:12

Parlamentarii Uniunii vor vota politic împotriva Cabinetului Croitoru, deoarece este emanaţia unui singur om care, ?când nu mai visează o coaliţie PDL-PSD visează o struţo-cămilă teleghidată", a afirmat miercuri, preşedintele executiv al Uniunii, Kelemen Hunor, în timpul dezbaterii dedicate procedurii de învestire a premierului desemnat de preşedintele Traian Băsescu.
"Folosind criza economică pe post de sperietoare, se forţează învestirea unui guvern despre care nu ştim decât un singur lucru - este dorinţa unui singur om, care, când nu mai visează o coaliţie PDL-PSD visează o struţo-cămilă teleghidată", a afirmat liderul UDMR.
El l-a criticat pe preşedintele Traian Băsescu care aprecia, zilele trecute, că minorităţile naţionale sunt ca o perlă superbă la gâtul unei femei frumoase. "Metaforă aparent măgulitoare, dar care ascunde o gândire profundă prin care minorităţile naţionale sunt degradate la nivelul unui obiect de décor" a opinat Kelemen.
Deputatul UDMR a susţinut că guvernul propus este acelaşi cu acela care a fost demis în urma moţiunii de cenzură, cu acelaşi program, care doreşte să meargă mai departe cu aceeaşi lipsă de viziune cu care a guvernat un an.
"Acest guvern este un guvern politic cu o mască transparentă de tehnocraţi, fără majoritate, fără autoritate politică şi, până la urmă, fără răspundere politică. Menţionând că am citit programul de guvernare şi oferta echipei Croitoru şi că, personal, aşteptam măsuri concrete şi imediate prin care efectele crizei economice şi financiare puteau fi atenuate, măsuri de reducere a impozitelor şi taxelor, un program de guvernare prin care Executivul să se angajeze să facă reforme structurale fără de care România nu va fi un stat competitiv şi eficient şi va rămâne la periferia Uniunii Europene, măsuri concrete în sistemul sanitar, aşteptam de la acest guvern un gest mărunt, o deschidere către minorităţile naţionale, nu am niciun capitol, doar o propoziţie foarte scurtă, nicio ofertă la nevoile specifice ale celor nouăsprezece minorităţi naţionale. Tăcere totală, tăcere care de fapt ascunde un mesaj puternic", a afirmat Kelemen Hunor.
El a susţinut că această propunere de guvern este rezultatul unei crize politice, care, la rândul ei, a apărut ca urmare a neînţelegerilor profunde între centrele de decizie ale celor două partide aflate la guvernare, PDL şi PSD.
Deputatul a arătat că această criză politică putea fi rezolvată demult dacă s-ar fi respectat principiului majorităţii, iar Klaus Iohannis ar fi primit demult votul de învestitură dacă preşedintele Traian Băsescu l-ar fi desemnat.
"După votul de azi, preşedintele mai are şansa să pună capăt acestei crize politice desemnându-l pe Klaus Iohannis în funcţia de premier", a mai afirmat preşedintele executiv al UDMR.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor guvern Klaus Iohannis
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close