Antena 3 CNN Politică Kelemen, aviz pozitiv la Cultură. Ţinte: descentralizare, conservarea patrimoniului, respectarea diversităţii

Kelemen, aviz pozitiv la Cultură. Ţinte: descentralizare, conservarea patrimoniului, respectarea diversităţii

Kelemen, aviz pozitiv la Cultură. Ţinte: descentralizare, conservarea patrimoniului, respectarea diversităţii
22 Dec 2009   •   12:35

Descentralizarea sistemului, păstrarea şi revovarea patrimoniului naţional, respectarea diversităţii culturale, susţinerea şi protejarea dreptului la diversitate culturală şi lingvistică contituie priorităţile enunţate la audierile în comisiile parlamentare de udemeristul Kelemen Hunor, propus pentru funcţia de ministru al Culturii. Kelemen Hunor a primit, la finalul audierii, aviz favorabil din partea membrilor comisiilor parlamentare pentru cultură, fiind înregistrate 24 de voturi "pentru" şi două "abţineri".

Candidatul, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, la audierea în comisii, că printre priorităţile sale se numără descentralizarea sistemului şi păstrarea patrimoniului naţional, care trebuie renovat şi pus în valoare.
Kelemen Hunor a spus că o altă prioritate a mandatului său va fi respectarea diversităţii culturale, susţinerea şi protejarea dreptului la diversitate culturală şi lingvistică.
Kelemen Hunor a menţionat că are experienţă în administraţia centrală, deoarece a lucrat, anterior, în Ministerului Culturii. El a adăugat că poate beneficia de această experienţă deoarece "lucrurile nu s-au schimbat în ceea ce priveşte problemele şi provocările din acest domeniu".
De asemenea, Kelemen a arătat că a rămas de-a lungul timpului membru al Comisiei pentru cultură, pentru că a fost "prima dragoste".
El i-a mulţumit ministrului Culturii, Toader Paleologu, pentru ajutorul dat în ultimele zile în ceea ce priveşte familiarizarea cu problemele din minister.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close