Antena 3 CNN Politică Jaap de Hoop Scheffer: NATO nu e un poliţist global

Jaap de Hoop Scheffer: NATO nu e un poliţist global

Jaap de Hoop Scheffer: NATO nu e un poliţist global
29 Oct 2007   •   07:18

Jaap de Hoop Scheffer a mulţumit României pentru organizarea summitului NATO în aprilie 2008. Acesta şi preşedintele Băsescu au căzut de acord că România a participat în mod direct la operaţiunile NATO. Scheffer a declarat că NATO nu e un "poliţist global", dar că are foate mulţi parteneri la nivel global. Secretarul de stat al NATO a declarat că se aşteaptă ca la summitul din aprilie să fie abordate probleme stringente precum strategia energetică sau scutul antirachetă.

Întrebat de jurnalişti despre un posibil termen la care Ucraina ar putea adera la NATO, Scheffer a spus că depinde de fiecare ţară în parte dacă va face progrese, pentru a face parte din această alianţă.

Din cauza discuţiilor pe tema votului uninominal, ce vor avea loc în Guvern luni după-amiază, premierul a amânat cu o oră întâlnirea cu secretarul general al NATO. Principalul subiect al discuţiilor este summitul NATO organizat la Bucureşti în primăvară, un eveniment important pentru România după cum spunea şi secretarul general al Alianţei.

Anca Bundaru, Antena3.ro

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close