Antena 3 CNN Politică Iuşcenko: canalul Bâstroe necesită "o politică deosebită"

Iuşcenko: canalul Bâstroe necesită "o politică deosebită"

Iuşcenko: canalul Bâstroe necesită "o politică deosebită"
31 Oct 2007   •   12:57

Preşedintele Ucrainei a avut o întrevedere cu premierul Tăriceanu, în care primul ministru a reafirmat sprijinul României pentru integrarea europeană şi euro-atlantică a Ucrainei. Un subiect sensibil aflat pe agenda convorbirilor dintre cei doi a vizat minoritatea ucraineană din România şi minoritatea română din Ucraina. Iuşcenko a propus "o politică total deschisă" în această direcţie, în special în privinţa învăţământului, şi i-a solicitat premierului român să îi transmită care sunt cerinţele autorităţilor pentru şcolile româneşti din Ucraina.

Cei doi oficiali au abordat şi problema Canalului Bâstroe, preşedintele Iuşcenko afirmând că România şi Ucraina trebuie să aibă "o politică deosebită pentru o zonă deosebită" şi exprimând interesul de cooperare pentru proiecte ecologice şi economice comune.

Premierul Tăriceanu a spus că trebuie aşteptat punctul de vedere al instanţelor în privinţa Bâstroe. "Noi astăzi suportăm consecinţele perioadei comuniste, când Delta era privită ca o resursă economică", a spus Tăriceanu. Acesta a arătat că România face eforturi deosebite pentru a proteja biodiversitatea din Deltă, inclusiv prin interzicerea pescuitului industrial.

Preşedintele Ucrainei, Victor Iuşcenko, a declarat, marţi, că zona canalului Bâstroe este teritoriu suveran, unde statul ucrainean are dreptul de a desfăşura o activitate suverană, poziţie comunicată României.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close