Antena 3 CNN Politică Iuliu Winkler - posibil ministru al Comunicaţiilor

Iuliu Winkler - posibil ministru al Comunicaţiilor

Iuliu Winkler - posibil ministru al Comunicaţiilor
24 Iul 2007   •   15:49

Actualul ministru al Comerţului, Iuliu Winkler, ar putea prelua portofoliul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei care a aparţinut lui Zsolt Nagy. Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat marţi că Iuliu Winkler este luat în considerare ca posibil succesor al lui Nagy Zsolt, însă decizia finală va fi anunţată la 26 iulie, dată la care expiră perioada de suspendare a actualului ministru. La rândul său, Nagy Zsolt a declarat că nimeni din UDMR nu i-a solicitat demisia din funcţia de ministru, subliniind că aceasta reprezintă un gest unilateral de voinţă. De asemenea, el a precizat că există trei candidaţi pentru ocuparea funcţiei de ministru al Comunicaţiilor.

Ministrul Nagy a fost cercetat, iniţal, pentru spionaj şi trădare şi a fost suspendat din funcţie la 11 iunie de preşedintele Traian Băsescu, iar pe 26 iulie expiră termenul legal de 45 de zile în care procurorii trebuie să dea o soluţie în acest caz. Referitor la posibilele schimbări ale candidaţilor UDMR pentru Parlamentul European, unde Zsolt Nagy este cap de listă, acesta a afirmat că, deocamdată, nu au fost discuţii pe această temă, afirmând că informaţiile apărute în presă până acum pe această temă sunt simple speculaţii, el câştigând locul pe listă legal, prin concurs.

În legătură cu discuţiile dintre UDMR, Tokes Laszlo şi reprezentanţii organizaţiilor care îl susţin pe episcop, Marko Bela a mai spus că, deocamdată, invitaţiile la dialog şi negociere pe care le-a lansat, au rămas fără niciun răspuns. Întrebat cu privire la posibilii succesori în funcţia de vicepremier pe care a lăsat-o vacantă, preşedintele UDMR a declarat că despre acest lucru se va discuta în cadrul formaţiunii sale politice, cel mai devreme în septembrie.

În presă au fost vehiculate deja două nume pe care conducerea UDMR le-ar lua în calcul pentru această funcţie: Korodi Attila, ministrul Mediului, şi Borbley Laszlo, ministrul Dezvoltării.

Rompres

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close