Antena 3 CNN Politică Ionuţ Stroe: E limpede că în turul doi al prezidenţialelor nu pot ajunge decât candidații PNL și PSD

Ionuţ Stroe: E limpede că în turul doi al prezidenţialelor nu pot ajunge decât candidații PNL și PSD

ionut stroe hepta
Ionuţ Stroe spune că alegerile prezidențiale sunt în primul rând o competiție între partide și apoi între persoane. Sursa foto: Hepta
04 Iul 2024   •   12:10

În turul al doilea al alegerilor prezidențiale, nu pot ajunge decât candidații PNL și PSD, a spus, joi, purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe, într-o postare pe Facebook.

El afirmă că alegerile prezidențiale sunt în primul rând o competiție între partide și apoi între persoane.

De asemenea, el este de părere că niciun independent nu a luat vreodată mai mult de 10%.

„Dacă privim cu pragmatism ecuația alegerilor prezidențiale, este limpede că în turul al doilea nu pot ajunge decât candidații PNL și PSD. Așa a fost la toate alegerile prezidențiale de până acum și asta ne confirmă și sondajul CURS. 

Candidații partidelor mici sau cei independenți nu au nicio șansă, pentru că alegerile prezidențiale sunt în primul rând o competiție între partide și apoi o competiție între persoane. 

Dacă un candidat nu reprezintă niciun curent politic, e practic imposibil să transforme favorabilitatea în voturi. Istoria ne confirmă acest lucru - niciun independent nu a luat vreodată mai mult de 10%”, a scris Ionuţ Stroe, joi, pe pagina de Facebook.

Primul tur al alegerilor prezidențialelor va avea loc pe 24 noiembrie, iar turul doi pe 8 decembrie, au decis, joi, liderii coaliției. Alegerile parlamentare vor avea loc pe 1 decembrie.

Dacă privim cu pragmatism ecuația alegerilor prezidențiale, este limpede că în turul al doilea nu pot ajunge decât...

Publicată de Ionuț Stroe pe Joi, 4 iulie 2024

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Ciolacu le răspunde șoferilor supărați pe Ordonanța 84
x close