Antena 3 CNN Politică Ionuț Stroe, atac la USR: Puteau și ei să fie partea din povestea asta, dacă înțelegeau cum se guvernează o țară

Ionuț Stroe, atac la USR: Puteau și ei să fie partea din povestea asta, dacă înțelegeau cum se guvernează o țară

ionut stroe hepta
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe. Sursa foto: Hepta | SportPictures / Razvan Pasarica
02 Oct 2024   •   20:23

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal, a reacționat, miercuri, după ce USR a afirmat că „după modelul Schengen, Ciucă şi Ciolacu îi amăgesc din nou pe români cu eliminarea vizelor pentru SUA”. Liberalul spune că „succesul României îi ustură pe „salvatorii” de ocazie de la USR”.

„Succesul României și românilor îi ustură pe „salvatorii” de ocazie de la USR, care au găsit prilej de un nou scandal.  Ridicarea apropiată a vizelor pentru români de către Statele Unite îi doare atât de tare încât s-au trezit să chibițeze de pe margine.

Momentul apropiat al ridicării vizelor este unul foarte bun pentru diplomația românească, este un rezultat, un vârf realmente, al anilor de guvernare PNL și al politicii externe făcute cu cap și cu tact. Și vine, în plus, după reușita deblocării Schengen. Nu-s cuvinte mari - România e acolo, e pe hartă, contează și are rezultate.

Ei bine, lucrurile astea se înțeleg mai greu la USR, care a reușit să arate în 8 luni de zile la guvernare că n-are nicio direcție și nu poate spune nici acum ce a făcut concret. Puteau și ei să fie partea din povestea asta, dacă înțelegeau cum se guvernează o țară. Dar nu au fost în stare. S-au auto-detonat.

Mă miră că l-au trezit din adormire pentru aceste ciupituri ridicole pe cel mai nesemnificativ europarlamentar român, eternul Dan Barna, care a dus USR la un miraculos 8%, din poziția de cap de listă la ultimele alegeri. Poate, după ce astfel de triste figuri vor fi trimise la pensie, se va putea realiza o coaliție de dreapta în jurul PNL”, a scris Ionuț Stroe, pe pagina sa de Facebook.

Afirmațiile liberalului vin la scurt timp după ce USR a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că „Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă se întrec în declaraţii victorioase de campanie electorală legate de eliminarea vizelor pentru SUA şi îi amăgesc pe români”.

„Mai grav, cei doi candidaţi care se visează preşedinţi de ţară comit un malpraxis politic şi de relaţii externe. Ambasadoarea SUA în România a ieşit public, forţată de declaraţiile liderilor PSD-PNL, ca să tempereze aşteptările cu privire la eliminarea vizelor pentru intrarea românilor în Statele Unite ale Americii”, a precizat USR.

×
Subiecte în articol: ionut stroe PNL USR vize SUA
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close