Antena 3 CNN Politică Ion Iliescu nu mai candidează la Parlament

Ion Iliescu nu mai candidează la Parlament

Ion Iliescu nu mai candidează la Parlament
17 Iul 2008   •   09:43

Fostul şef de stat, Ion Iliescu, nu va mai candida la Parlamentul României. Informaţia a apărut chiar pe blogul preşedintelui de onoare al PSD. "Din punct de vedere, al campaniei electorale, nu mă mai interesează această competiţie", spune Iliescu. Tot pe blog, senatorul PSD spune că şi-ar mai fi putut ajuta partidul la alegeri, dacă votul ar fi fost pe liste, dar, în condiţiile votului uninominal, va lăsa loc unui candidat tânăr.

?Nu este vorba de a părăsi partidul sau activitatea politică?, susţine Iliescu. Acesta spune că nu îi este teamă de votul uninominal, mai ales că de-a lungul anilor a trceut prin asemenea alegeri.

"Competiţia pentru Preşedinţia României, de-a lungul anilor a fost eminamente uninominală. Este mult mai util şi firesc, de această dată, să las locul unui candidat tânăr. Nici activitatea parlamentară, activitate de uzură şi care solicită mult timp, nu mă mai atrage", scrie fostul preşedinte pe blog.

Iliescu mai spune pe blogul său că, după alegeri, se va îndrepta spre activităţi legate de problemele de fond ale politicii româneşti, dar şi spre dezbateri ideologice şi dialoguri cu tinerii.



Antena3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close