Antena 3 CNN Politică Ion Iliescu despre PDL: Unii habar n-au de politică şi de ideologie. Sar de la stânga la dreapta

Ion Iliescu despre PDL: Unii habar n-au de politică şi de ideologie. Sar de la stânga la dreapta

Ion Iliescu despre PDL: Unii habar n-au de politică şi de ideologie. Sar de la stânga la dreapta
17 Dec 2009   •   08:01

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a criticat, miercuri, poziţiile prin care unii politicieni afirmă că soluţiile de dreapta ar rezolva actuala criză economică şi socială.
"Nu dreapta politică. Unii habar n-au de politică şi de ideologie. Au sărit dintr-o extremă în alta, de la stânga la dreapta, fără să înţeleagă semnificaţia opţiunilor politice de stânga şi de dreapta", a spus fostul preşedinte, prezent la deschiderea expozitiei cu titlul "România. Decembrie 1989", vernisată la Muzeul Naţional de Istorie a României.
În opinia lui Ion Iliescu, "noi avem nevoie de o politică echilibrată din punct de vedere social, care să asigure dezvoltarea economică într-un context de efecte sociale benefice tuturor cetăţenilor ţării".

Iliescu a deplâns, de asemenea, "lipsa de consistenţă din ultimii ani din domeniul conlucrării naţionale, a dialogului politic, pe mari proiecte internaţionale care să vizeze dezvoltarea viitoare".
"Să sperăm că viaţa ne învaţă pe toţi, şi pe cei care au câştigat în aceste alegeri, ca să creăm un alt climat, în care confruntarea politică, firească în orice democraţie, să fie însoţită şi de o conjugare a eforturilor pentru consolidarea a ceea ce s-a dobândit în aceşti ani spre binele societăţii, să înlăturam unele tare ale vieţii noastre politice, publice şi să asigurăm acel progres pe care îl aşteptau toţi după Revoluşia din Decembrie", a mai spus Ion Iliescu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu
Cele mai noi știri
Parteneri
x close