Antena 3 CNN Politică Iohannis va merge în vizită în Ucraina, la invitaţia omologului său Petro Poroşenko

Iohannis va merge în vizită în Ucraina, la invitaţia omologului său Petro Poroşenko

ioha.jpg
Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    13 Feb 2015   •   09:52

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua curând o vizită în Ucraina, la invitaţia omologului său Petro Poroşenko, detaliile fiind deja stabilite. 

 
La reuniunea Consiliului European, Klaus Iohannis a mai avut, între altele, scurte convorbiri cu cancelarul Angela Merkel şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. 
 
Primul Consiliu European la care a luat parte preşedintele Klaus Iohannis s-a desfăşurat într-un context geo-politic foarte complicat, după cum a declarat chiar şeful statului român. 
 
În opinia sa, acordul de la Minsk, încheiat cu câteva ore înaintea summitului, dă speranţe într-o soluţionare politică a crizei din Ucraina, dar se menţin numeroase tensiuni şi puncte sensibile. 
 
Klaus Iohannis a precizat că dialogul său cu preşedintele Ucrainei va fi continuat şi aprofundat în curând, la Kiev. 
 
Tema iniţială a reuniunii a fost continuarea şi intensificarea luptei împotriva terorismului, după atentatele tragice de la Paris.
 
Klaus Iohannis a precizat, de asemenea, că, în cadrul discuţiilor, a reafirmat că România îşi doreşte să adopte moneda unică europeană şi va urmări cu atenţie consolidarea uniunii economice europene. 
 
Înaintea reuniunii, preşedintele României a discutat, câteva minute, cu cancelarul Angela Merkel, care şi-a întrerupt convorbirea cu Jean-Claude Juncker pentru a-l saluta. 
 
Klaus Iohannis s-a întreţinut, de asemenea, cu premierul spaniol Mariano Rajoy şi cu alţi lideri europeni.
 

×
Subiecte în articol: Ucraina Petro Porosenko Klaus Iohannis
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close