Antena 3 CNN Politică Iohannis, la summitul NATO: Suntem pregătiţi pentru decizii ferme de creştere a securităţii colective şi rezilienţei

Iohannis, la summitul NATO: Suntem pregătiţi pentru decizii ferme de creştere a securităţii colective şi rezilienţei

iohannis summit nato facebook
Preşedintele participă miercuri şi joi la reuniunea NATO de la Washington. Sursa foto: Administrația Prezidențială a României - Facebook
10 Iul 2024   •   08:42

Preşedintele României, Klaus Iohannis, care participă la summitul aniversar al NATO de la Washington, a afirmat marţi seară, că liderii aliaţi sunt "pregătiţi pentru dezbateri substanţiale şi decizii ferme pentru creşterea securităţii colective şi a rezilienţei".

"Astăzi începem la Washington, D.C., summitul aniversar al NATO, esenţial pentru promovarea agendei noastre aliate ambiţioase şi a unităţii transatlantice", a scris Klaus Iohannis în postarea sa de pe pagina de Facebook a Administraţiei Prezidenţiale.

Mesajul este însoţit de o fotografie de grup de la ceremonia care a marcat împlinirea a 75 de la aniversarea NATO, care a avut loc cu câteva ore în urmă la Walter Mellon Auditorium din Washington.

Preşedintele participă miercuri şi joi la reuniunea NATO de la Washington, prilej cu care vor fi discutate mai multe teme de importanţă pentru viitorul Alianţei, între care şi un pachet substanţial de sprijin pentru Ucraina.

Preşedintele Klaus Iohannis va fi întâmpinat miercuri, în jurul prânzului, la sosirea la lucrările summitului NATO, de secretarul general NATO Jens Stoltenberg şi de preşedintele american Joe Biden. Miercuri seară, Klaus Iohannis va participa, la Casa Albă, alături de liderii celorlalte state membre, la un dineu organizat de preşedintele Joe Biden.

Președintele României, Klaus Iohannis: Astăzi începem la Washington, D.C., Summitul aniversar al #NATO, esențial pentru...

Publicată de Administrația Prezidențială a României pe Marţi, 9 iulie 2024

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close