Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: "Şocat să aflu de faptul că Prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico, a fost împuşcat"

Klaus Iohannis: "Şocat să aflu de faptul că Prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico, a fost împuşcat"

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis miercuri că este şocat să afle de faptul că premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împuşcat şi că îi doreşte însănătoşire completă şi rapidă.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis: "Şocat să aflu de faptul că Prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico, a fost împuşcat" Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Mai 2024   •   16:58

Preşedintele României condamnă cu fermitate astfel de acte extremiste care ameninţă valorile noastre europene fundamentale.

"Şocat să aflu de faptul că Prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico, a fost împuşcat. Îi doresc însănătoşire completă şi rapidă", a scris preşedintele Klaus Iohannis pe platforma X.

"Condamn cu fermitate astfel de acte extremiste, care ameninţă valorile noastre europene fundamentale", mai transmite preşedintele.

Premierul slovac Robert Fico a fost rănit într-un atac armat, miercuri, în urma unei şedinţe de Guvern.

Potrivit unui reporter al agenţiei slovace TASR, mai multe focuri de armă au fost trase la locul atacului, iar autorul acestuia a fost arestat. Zona din faţa Casei de Cultură din Handlova, unde s-a desfăşurat reuniunea guvernului, a fost evacuată.

Conform postului de televiziune slovac TA3, au fost trase patru focuri de armă, un glonţ lovindu-l pe Fico în abdomen. Premierul a căzut la pământ şi a fost transportat la spital.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close