Antena 3 CNN Politică Iohannis nu știe dacă „actuala coaliție va reuși să guverneze până la alegeri sau nu”: „Vom vedea”

Iohannis nu știe dacă „actuala coaliție va reuși să guverneze până la alegeri sau nu”: „Vom vedea”

klaus iohannis nicolae ciuca marcel ciolacu hepta
Liderii celor două partide din coaliţie se atacă pe diferite teme. Sursă foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    25 Sep 2024   •   21:09

Președintele Klaus Iohannis, aflat la New York pentru a susţine intervenția națională în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, a declarat miercuri că „vom vedea” dacă actuala coaliție va reuși să guverneze până la alegeri. Aceste declarații au venit în contextul scandalului PSD-PNL din ultima perioadă, în special privind legea făcută de liberali pentru candidatura lui Iohannis la Senat, față de care președintele a părut deranjat și a spus că „voi avea grijă să nu existe”.

Întrebat cum crede că va continua guvernarea până la alegeri, în contextul disputelor și acuzațiilor dintre cei doi lideri - Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucp, și dacă vede posibilă o reluare a acestei Coaliții, o nouă guvernare PNL-PSD, după alegerile din acest an, Klaus Iohannis a răspuns:

„În mod normal, după alegeri, se numără voturile din Parlament și de acolo se fac sau nu se fac anumite coaliții care dau guvernarea. Este cam de vreme să vorbim ce va fi după alegeri. Dacă actuala coaliție va reuși să guverneze până la alegeri sau nu, vom vedea după ce ne întoarcem acasă.

Probabil o să am câteva discuții pe această temă, că, până la urmă, avem nevoie de o guvernare, dar asta nu înseamnă că partidele trebuie să renunțe la abordările lor politice în campane și nu cred că e de așteptat ca în această perioadă candidații de vârf să renunțe la abordări politice. Este o situație care, evident, va fi destul de complexă”, a declarat Klaus Iohannis.

Liderii celor două partide din coaliţie se atacă pe diferite teme.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi că este clar că nu există o susţinere a demersurilor politice în interiorul coaliţiei şi liberalii vor avea o atitudine pe măsură, după decizia PSD de a nu vota proiectul prin care preşedintele Klaus Iohannis poate candida la alegerile parlamentare.

Ciucă a precizat că a fost o discuţie cu premierul Marcel Ciolacu pe proiectul de lege şi că au convenit amândoi că este nevoie de această clarificare.

„Nu văd cum putem să realizăm o coaliţie cu PSD, în astfel de condiţii, după alegeri”, a mai spus Nicolae Ciucă.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close