Antena 3 CNN Politică Iohannis, mesaj de Ziua Națională a Franţei: Parteneriatul strategic este mai puternic ca niciodată

Iohannis, mesaj de Ziua Națională a Franţei: Parteneriatul strategic este mai puternic ca niciodată

klaus iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis urări de la mulţi ani Franţei şi poporului francez cu ocazia Zilei Naţionale a republicii. Sursa foto: Arhiva Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iul 2024   •   17:17

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis urări de la mulţi ani Franţei şi poporului francez cu ocazia Zilei Naţionale a republicii, subliniind că Parteneriatul strategic dintre cele două ţări este "mai puternic ca niciodată".

La mulţi ani, de Ziua Naţională, Franţei şi poporului francez! Parteneriatul strategic dintre România şi Franţa este mai puternic ca niciodată, iar cooperarea noastră îşi continuă tendinţa ascendentă şi dinamică! Să rămânem împreună pentru pacea, securitatea şi prosperitatea Europei! 14 iulie fericit!", a scris Iohannis, duminică, într-o postare pe pagina sa de X.

Şi premierul Marcel Ciolacu transmis duminică un mesaj de felicitare poporului francez cu ocazia Zilei Naţionale a republicii, subliniind că ambele ţări împărtăşesc aceleaşi valori democratice, bazate pe ideile de libertate, egalitate, fraternitate.

România şi Franţa împărtăşesc aceleaşi valori democratice bazate pe ideile de libertate, egalitate, fraternitate. Astăzi, de Ziua Franţei, felicit poporul francez şi îi doresc să păstreze aceste valori vii şi în secolele ce urmează. Trăiască prietenia româno-franceză! Trăiască Franţa!", a scris Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

România și Franța împărtășesc aceleași valori democratice, bazate pe ideile de libertate, egalitate, fraternitate....

Publicată de Marcel Ciolacu pe Duminică, 14 iulie 2024

Cum se sărbătorește Ziua Națională a Franței

Ziua Națională a Franței, cunoscută sub numele de "La Fête Nationale" sau "Le 14 Juillet" în franceză, se sărbătorește anual pe 14 iulie.

Ziua Națională a Franței nu este doar o ocazie de a sărbători istoria și valorile republicii, dar și un moment de mândrie națională și unitate pentru francezi. Este un timp pentru a reflecta asupra principiilor fundamentale ale libertății, egalității și fraternității și pentru a reafirma angajamentul față de aceste idealuri.

Această sărbătoare este un simbol puternic al națiunii franceze și al luptei sale istorice pentru democrație și drepturile omului. Această zi comemorează două evenimente majore din istoria Franței:

  • Căderea Bastiliei (14 iulie 1789): Aceasta este cea mai cunoscută semnificație a zilei. Bastilia era o închisoare regală și un simbol al puterii absolute a regelui Ludovic al XVI-lea. Căderea Bastiliei a marcat începutul Revoluției Franceze și a fost un eveniment crucial în lupta pentru libertate, egalitate și fraternitate.

  • Sărbătoarea Federației (14 iulie 1790): Acest eveniment a fost o celebrare a unității naționale și a reconciliere naționale după un an de la căderea Bastiliei. Sărbătoarea a avut loc pe Champ de Mars din Paris și a fost un moment de mare entuziasm și speranță pentru noua națiune.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis Ziua Franţei
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close