Antena 3 CNN Politică Ciucă: „Ne-au votat 2,5 milioane de români. Acest vot confirmă PNL ca fiind cel mai puternic partid de dreapta din România”

Ciucă: „Ne-au votat 2,5 milioane de români. Acest vot confirmă PNL ca fiind cel mai puternic partid de dreapta din România”

interviu nicolae ciuca alegeri prezidentiale
Ciucă: Ne-au votat 2,5 milioane de români. Acest vot confirmă PNL ca fiind cel mai puternic partid de dreapta din România
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iun 2024   •   19:12

Nicolae Ciucă a oferit un interviu unde vorbește despre alegerile din 9 iunie, dar, mai ales, despre ceea ce va urma în septembrie, alegerile prezidențiale. 

 „Am avut o analiză a alegerilor locale și europarlamentare. Discutăm de scorul politic PNL de peste 30%, le mulțumesc celor care au votat PNL, le mulțumesc și celor care nu au votat, fiind convins că odată ce vom evolua în derularea alegerilor următoare vor cântări și vor vedea toate realizările de la guvernare. Acest vot confirmă PNL ca fiind cel mai puternic partid de dreapta din România”, declară Nicolae Ciucă. 

„Am avut un dialog și am lăsat fiecare președinte de filială să își exprime propria părere. Am avut o discuție referitoare la alegerile prezidențiale, toți au susținut ca PNL să aibă propriul candidat la alegerile prezidențiale. Vom continua să asigurăm continuarea la guvernare, sper la același parteneriat onest cu PSD. Tot ceea ce se va decide, se va comunica”, mai transmite Nicolae Ciucă. 

Ce mai este de analizat atunci când premierul a anunțat că alegerile vor fi în septembrie?

Când vine vorba de decizii la acest nivel nu trebuie să vorbim de șmecherii. Cetățenii români nu se mai lasă duși în eroare de astfel de abordări. Nu am avut niciodată un astfel de comportament. Problema care a venit din feedbackul președinților de filiale a fost că alegerile prezidențiale se suprapun pe începutul anului școlar. 

Exista posibilitatea ruperii coaliției?

Nu se schimbă lucrurile de la o zi la alta. După încheierea alegerilor s-a intrat în logica următoarelor alegeri, cele prezidențiale, sunt folosite narative livrate către public. Ne luăm această libertate de a discuta cu orice partid care dorește să susțină politicile de dreapta PNL.

Cu PNL la Guvernare?

Cu PNL la guvernare.

Cum ar putea funcționa aceasta coaliție cu doi președinți contracandidați?

Am avut o atitudine cât se poate de echilibrată, de onestă și la fel vom avea și de acum înainte în această perioadă cele două partide s-au confruntat și guvernarea a funcționat.

Există posibilitatea ca PSD să susțină pe Geoana?

PNL și-a asumat în această după-amiază ca în perioada imediat următoare să avem prima etapă electorală. Este prematur să discutăm acum, ne interesează să vedem ce facem noi. Pentru noi contează ce facem noi.

Dumneavoastră veți fi candidatul?

Dacă ar fi să nu ținem cont de deciziile forurilor de conducere, am putea da o știre în orice moment. Decizia se va lua în Congresul partidului.

Cum vedeți declarația că PNL a avut un scor dezastruos?

Știu ca diferența este de 5 procente. Nu văd cum ar fi un scor dezastruos. Cred că un strop de smerenie trebuie să existe când vorbim despre alții. Trebuie să avem o abordare echilibrată.

Aveți analize pe filială?

Decizia a fost legată de alegerile europarlamentare. Decizia este oarecum neaplicabilă.  Am avut o discuție cu fiecare lider de filială și am convenit să avem analiza pe filială și în funcție de aceste elemente să luăm decizii împreună. Am pierdut conducerea unor CJ, dar dacă ne uităm la numărul de primării este aproximativ egal dacă nu mai mare ca ale partenerilor de coaliție

V-ar avantaja ceva similar la următoarele alegeri?

De când eram copii am fost învățat să maximizez rezultatul. Trebuie să facem în așa fel încât să avem un scor pe măsura muncii. Mulțumesc tuturor pentru efortul făcut.

Când veți lua o decizie privind calendarul pe prezidențiale?

Este o decizie care se va lua în Guvern Suntem pregătiți să participam conform calendarului.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close