Antena 3 CNN Politică Întâlnire a premierului Boc cu deputaţii PDL: Aleşii, nemulţumiţi de lipsa de finanţare pentru propriile colegii

Întâlnire a premierului Boc cu deputaţii PDL: Aleşii, nemulţumiţi de lipsa de finanţare pentru propriile colegii

1 minut de citit Publicat la 13:24 06 Ian 2010 Modificat la 13:24 06 Ian 2010
Întâlnire a premierului Boc cu deputaţii PDL: Aleşii, nemulţumiţi de lipsa de finanţare pentru propriile colegii
Premierul Emil Boc se întâlneşte miercuri şi cu deputaţii PDL după ce marţi a avut întrevederea cu colegii acestora de la Senat. Dacă Boc caută să-şi mobilizeze parlamentarii pentru a asigura adoptarea fără probleme a proiectului de buget pe 2010 şi a unor legi considerate esenţiale, precum cea a responsabilităţii fiscale şi a pensiei unitare, aleşii democrat-liberali au să-i facă o serie de reproşuri cu privire la modul în care vor fi alocaţi bani de la buget pentru judeţe şi pentru colegiile uninominale. Surse parlamentare democrat-liberale susţin că nu îneţeleg cum se găsesc bani pentru colegiile uninominale ale unor deputaţi şi senatori ai opoziţiei şi nu şi pentru circumscripţiile pe care le reprezintă. Conform surselor citate, lui Boc i se va cere astăzi răspunsuri cu privire la criteriile care au stat la baza împărţirii banilor în teritoriu pentru proiecte de infrastructură: drumuri, şcoli, apă şi canal, biserici.

Liderul PDL a a trecut deja printr-o astfel de situaţie ieri când a luat parte la o întâlnire cu senatorii parztidului. Nemulţumiţi, aceştia i-au expus nevoile colegiiilor uninominale pe care le reprezintă , dar Boc le-a arătat buzunarele goale ale bugetului de stat, promiţând doar soluţionarea parţială a doleanţelor şi proiectelor la viitoarele rectificări bugetare.

Parlamentarii PDL au analizat însă proiectul bugetului propus de Guvern pentru anul 2010 şi au constatat că mai multe judeţe unde domină PSD sau PNL au fost favorizate prin alocări de fonduri substanţiale. Motivul este lesne de înţeles: Boc caută să asigure adoptarea fără surprize neplăcute a bugetului de stat prin Parlament prin atragerea voturilor unor parlamentari ai Opoziţiei.

Raţionamentul este înţeles de către parlamentarii democrat-liberali, care însă avertizează că discriminarea colegiilor electorale pe care le reprezintă numai pentru asigurare unei majorităţi confortabile în legislativ ar putea avea efecte negative nedorite la viitoarele alegeri locale şi parlamentare, de vreme ce primarii nu-şi vor putea pune în aplicare proiectele programate sau aflate în derulare din lipsă de fonduri. ?Să nu se mire atunci Boc şi cei de la Bucureşti dacă nu vom avea rezultate bune la locale. Cum să convingi oamenii să facă campanie dacă se simt neglijaţi de propriul partid?? ne-a declarat un parlamentar PDL sub imperiul anonimatului.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
x close