Antena 3 CNN Politică Institutul pentru Politici Publice cere demisia lui Dan Păsat din Parlament

Institutul pentru Politici Publice cere demisia lui Dan Păsat din Parlament

1 minut de citit Publicat la 13:09 10 Feb 2011 Modificat la 13:09 10 Feb 2011
Institutul pentru Politici Publice cere demisia lui Dan Păsat din Parlament
Foto: crimetime.ro
Institutul pentru Politici Publice cere demisia deputatului Dan Păsat din Parlamentul României, pentru ca acesta să se pună la dispoziţia justiţiei, considerând "incalificabil modul în care un demnitar se foloseşte de prerogativele puterii pentru a determina obţinerea de foloase în scop propriu".

Mai mult decât atât, IPP îi solicită lui Emil Boc să ceară demisia lui Dan Păsat din Parlament pentru a salva credibilitatea Parlamentului în lupta anticorupţie, atât în România, cât şi în perspectiva Raportului de ţară privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare.
   
"Indiferent de orice vot din Parlament privind eventualitatea reţinerii deputatului Păsat, suntem informaţi de instituţiile statului român că acesta şantaja primari şi oameni de afaceri, îi teroriza şi recurgea inclusiv la acte de violenţă. Faţă de aceste constatări, IPP consideră că Dan Păsat nu mai poate ocupa un fotoliu de parlamentar votând legi în numele cetăţenilor pe care îi reprezintă" arată un comunicat transmis Agerpres.

În acelaşi timp IPP a iniţiat o campanie on-line de strângere de semnături prin care cetăţenii îi pot cere lui Dan Păsat să îşi prezinte demisia. Institutul consideră "revoltătoare conduita deputatului Păsat, PDL fiind vinovat pentru sprijinul politic acordat acestuia".

"Cum ancheta DNA a început în 2010, nu putem să ne explicăm din ce motiv Dan Păsat, un parlamentar anchetat pentru acuzaţii grave, a fost atât de uşor 'îmbrăţişat' de PDL, partid ai cărui reprezentanţi afirmau public că sunt împotriva migraţiei politice", se menţionează în comunicat.

Cererea de reţinere şi arestare a deputatului PDL, Dan Păsat, nu a trecut, marţi, de plenul Camerei Deputaţilor. Cererea nu a întrunit numărul suficient de voturi pentru a fi aprobată. În favoarea cererii de arestare au votat 116 deputaţi, iar 34 au votat împotrivă. Pentru aprobarea arestării erau necesare 147 de voturi.

Potrivit procesului-verbal, în sala au fost 292 de deputaţi prezenţi, înregistrându-se 154 de voturi exprimate, dintre care 4 voturi anulate şi 150 de voturi valabil exprimate.

Astfel, în favoarea solicitării DNA, s-au înregistrat 116 voturi "pentru" şi 34 de voturi "împotrivă".  Opoziţia anunţase că nu va participa la vot.

×
x close