Update 12.00 - Elena Udrea rămâne în arest preventiv, în ciuda contraargumentelor aduse de apărătorii ei. Aşa au decis, joi, magistraţii care au verificat legalitatea măsurilor preventive luate de instanţele precedente.
Pentru fiecare dintre cei opt inculpaţi au fost menţinute măsurile de arestare preventivă luate împotriva lor. Astfel că, Elena Udrea rămâne în arest, la fel ca şi Tudor Breazu şi Rudel Obreja.
Ştefan Lungu şi Gheorghe Nastasia rămân în arest la domiciliu, iar Ana Maria Topoliceanu şi Ion Artiton, sub control judiciar.
Şedinţa de judecată a avut loc ieri, dar instanţa a avut nevoie de timp pentru a analiza rechizitoriul.
Decizia luată de judecători astăzi nu este definitivă, astfel că ea poate fi contestată în termen de 48 de ore.
Avocaţii Elenei Udrea susţin, în continuare, că nu sunt motive pentru ca fostul ministru să mai rămână în arest, astfel că, din punctul lor de vedere, fosta şefă a PMP poate fi plasată în arest la domiciliu.
Cel mai probabil, o contestaţie în acest caz se va judeca săptămâna viitoare, având în vedere că în acest week-end expiră mandatul de arestare pe numele lui Udrea.
Fostul ministru Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului "Gala Bute" de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.
Potrivit DNA, între 2010 şi 2011, Elena Udrea şi fostul director al Companiei Naţionale de Investiii Ana Maria Topoliceanu au primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menţionată în baza contractelor încheiate cu CNI.
Anchetatorii au mai stabilit că Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la minister, îi dădea banii primiţi lui Tudor Breazu.
În 2011, Udrea ar fi cerut şi primit, de la omul de afaceri Adrian Gărdean, foloase materiale în valoare de 10% din plăţile efectuate de minister pentru contractele de lucrări încheiate de SC Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL, în schimbul garanţiei că finanţările vor fi aprobate la timp.
Elena Udrea este urmărită penal şi în dosarul "Microsoft", cauză în care a fost arestată preventiv din 11 februarie până în 17 februarie, când instanţa a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu până în 25 februarie, când a fost arestată preventiv în dosarul "Gala Bute".
__________________________
Ştirea iniţială 07.18Elena Udrea mai are o şansă să scape de după gratii. Magistraţii se pronunţă astăzi pe legalitatea măsurii arestului preventiv în dosarul Gala Bute.
Între timp, noi informaţii în dosarul Elenei Udrea au ieşit la iveală. Potrivit anchetatorilor, în februarie 2012, fostul ministru a dat zeci de mii de euro pentru o geantă de lux, fără să scoată bani din cont.
În acest timp, la Curtea Supremă a început judecarea dosarului Gala Bute. La primul termen de judecată, instanţa a analizat probele şi a verificat legalitatea măsurilor preventive dispuse.
Acesta este singurul mandat de arestare pe care-l mai are fosta blondă de la Cotroceni, după ce procurorii n-au mai cerut prelungirea arestului la domiciliu în dosarul Microsoft.