Antena 3 CNN Politică Independenţii persistă în greşeală. Câmpanu: Vrem suspendarea lui Geoană pentru maxim 30 de zile

Independenţii persistă în greşeală. Câmpanu: Vrem suspendarea lui Geoană pentru maxim 30 de zile

Independenţii persistă în greşeală. Câmpanu: Vrem suspendarea lui Geoană pentru maxim 30 de zile
03 Mar 2010   •   13:24

Liderul grupului independenţilor din Senat, Liviu Câmpanu, a declarat, miercuri, că nu se va demara o iniţiativă de revocare din funcţie a preşedintelui Senatului, ci suspendarea acestuia, pe maximum 30 de zile, ca sancţiune pentru abateri grave de la etică şi disciplină.

"Nu facem nicio cerere de revocare. O poate face doar partidul care l-a pus pe funcţie. Suspendarea este o sancţiune, se poate face pe maxim 30 de zile, din funcţia de preşedinte al Senatului, sancţiune ca urmare a încălcării prevederilor constituţionale sau abateri grave de etică şi disciplină parlamentară", a declarat Câmpanu.

El a susţinut că această procedură de suspendare din funcţie a preşedintelui Senatului poate fi iniţiată de un grup parlamentar sau altul şi pentru aceasta este nevoie de semnăturile a o treime din numărul senatorilor, el arătând că nu ştie sigur dacă această prevedere este constituţională sau nu. În cazul în care această prevedere este declarată neconstituţională, intră în vigoare prevederea cu jumătate plus unu din numărul senatorilor, semnături necesare pentru iniţierea acestui demers, a pretins Câmpanu.

Numai că Regulamentul Camerei nu prevede în nici un fel sancţionarea preşedintelui acestui for legislativ prin suspendarea sa pentru maximu 30 de zile, aşa cum ar dori senatorii migratori şi PDL.

Liderul grupului PDL din Senat, Traian Constantin Igaş, a anunţat, miercuri, în plenul Senatului, că în urma refuzului de a supune la vot cererea independenţilor privind păstrarea locurilor în comisii pentru parlamentarii migratori, PDL va iniţia procedura de suspendare a lui Mircea Geoană (PSD) din funcţia de preşedinte al Senatului.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close