De asemenea, premierul Emil Boc a mai anunţat că acest amendament va afecta doar pe acele femei care vor deveni mămici din 2011, cele care au indemnizaţia în derulare vor beneficia de ea pe aceeaşi perioadă de 24 de luni, cu acelaşi cuantum.
UDMR a susţinut menţinerea duratei de acrodare a indemnizaţiei la 24 de luni
Ministrul culturii, Kelemen Hunor, a declarat, înaintea şedinţei de Guvern, că UDMR nu este de acord cu acea variantă propusă de Ministerul Muncii care vizează reducerea perioadei de acordare a indemnizaţiei pentru mame.
„Părerea noastră rămâne neschimbată. Perioada de doi ani de zile rămâne, deci nu vrem să acceptăm reducerea perioadei de doi ani de zile şi despre cuantum discutăm în continuare în coaliţie şi la şedinţa de Guvern”
Mai mult decât atât, Hunor a declarat că minoritarii au susţinut ideea ca mamele care au născut deja şi beneficiază de indemnizaţie să nu fie afectate de noua decizie şi ca singurele modificări în cazul celorlalte mame să fie la limita maximă, pentru a le proteja pe cele cu venituri mai mici.
Varianta propusă oficial de Ministerul Muncii a fost cea finală
Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a stat de vorbă cu reporterii pe tema indemnizaţiilor mamelor înaintea şedinţei cu coaliţia de guvernare, spunând că este adeptul variantei pe care a prezentat-o în mod oficial: 12 luni perioada de acordare, suma minimă 600 de lei şi cea maximă 3.400 de lei.
Mai mult decât atât, Botiş a declarat că susţine în continuare acel stimulent de 500 de lei lunar, pentru mămicile care revin la locul de muncă înainte de termen.