Antena 3 CNN Politică Începe construcția unei noi centrale electrice de termoficare în București, CET Titan. Sebastian Burduja: "Va fi la ultimele standarde"

Începe construcția unei noi centrale electrice de termoficare în București, CET Titan. Sebastian Burduja: "Va fi la ultimele standarde"

Începe construcția unei noi centrale electrice de termoficare în București, CET Titan. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a fost prezent la evenimentul de demarare a lucrărilor și a dat detalii despre proiect.

sebastian burduja constructie cet titan
Începe construcția unei noi centrale electrice de termoficare în București, CET Titan. Sebastian Burduja
de Mia Lungu    |    03 Iun 2024   •   13:10

Conferință de presă: Demararea construcției unei noi centrale electrice de termoficare în București, CET Titan - primul CET construit de la 0 în ultimii 15 ani.

Această realizare va face parte dintr-un sistem integrat de soluții pentru reducerea facturilor la apă caldă și căldură.

"În ultimii 15 ani, de la CET Vest, nu s-au mai făcut centrale noi de termoficare în București. Aceasta va fi nouă și va fi la ultimele standarde.", a declarat Sebastian Burduja.

"Acum câteva zile, am lansat apelul pentru modernizarea centralelor de termoficare, pentru CHP-uri, din fondul de modernizare. Un apel care, prin PNRR, a avut succes și am reușit să finanțăm și Craiova, Constanța, Arad și Râmnicu Vâlcea.

Acum avem peste 300 de milioane de euro, bani nerambursabili, din fondul pentru modernizare și deja au venit primele proiecte: vorbim de Iași, Titan Power și ELCEN, care s-a ținut de treabă și a depus proiecte pentru CET Grozăvești și CET Progresul, urmând ca CET Sud să fie tratat separat.

Sunt convins că până în 2026, dacă turăm motoarele, punem în funcțiune CET Titan", a mai precizat acesta.

Prin Fondul pentru Modernizare Ministerul Energiei a creat instrumentul ca această nouă investiție să fie accelerată.

Conferință de presă: Demararea construcției unei noi centrale electrice de termoficare în București, CET Titan- primul CET construit de la 0 în ultimii 15 ani. Această realizare va face parte dintr-un sistem integrat de soluții pentru reducerea facturilor la apă caldă și căldură. Prin Fondul pentru Modernizare Ministerul Energiei a creat instrumentul ca această nouă investiție să fie accelerată. CMF: 21240015

Posted by Sebastian Burduja on Monday 3 June 2024

Material susținut de PNL.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close