Antena 3 CNN Politică În plină criză, când parlamentarii au rămas şi fără hârtie igienică, deputaţii aproape şi-au DUBLAT diurna

În plină criză, când parlamentarii au rămas şi fără hârtie igienică, deputaţii aproape şi-au DUBLAT diurna

În plină criză, când parlamentarii au rămas şi fără hârtie igienică, deputaţii aproape şi-au DUBLAT diurna
de O.P.    |    30 Mai 2013   •   06:01

Într-o perioadă de criză, în care Parlamentul a rămas până şi fără hărtie igienică, cheltuielile deputaţilor sunt departe de a fi reduse. Mai mult, în comparaţie cu aceaaşi lună a anului trecut, cheltuielile cu diurna aleşilor aproape s-au dublat. În plus, li se adaugă şi deplasările în interes de servicu, cheltuielile pentru cazare, transport sau telefonie. Pe scurt, mult mai mult decât îşi permite statul român în această perioadă.

Camera Deputaţilor a cheltuit în luna martie peste 2 milioane de euro. Suma include diurna, cazarea, transportul, cheltuielile cu birourile parlamentare, deplasările şi veniturile fiecărui deputat. La un calcul simplu, rezultă peste 5 000 de euro pentru fiecare deputat în parte. Astfel, deputaţii prezenţi la lucrările Parlamentului, care nu au domiciliul în Bucureşti sau în circumscripţiile electorale în care au fost aleşi, au beneficiat de o diurnă totală de 240 000 de euro.

Banii pentru cazarea deputaţilor reprezintă în continuare o parte importantă din cheltuielile totale ale Camerei. Aproximativ 400 000 de euro s-au dus în luna martie, din buget doar pentru cazarea demnitarilor.

Pentru transportul acestora s-au cheltuit 150 000 de euro.De asemenea, Camera decontează cheltuielile fiecarui deputat pentru desfăşurarea activităţii în birourile parlamentare. Deşi uneori activitatea în astfel de birouri lipseşte, au fost alocaţi peste 1 milion de euro din bugetul instituţiei.

Tot în luna martie, deputaţii au plecat în 18 delegaţii în străinătate. Au fost fi vizitate ţări precum Coreea, Turcia, Maroc, Franţa sau Belgia. Delegaţiile s-au întins, în medie, pe durata a 3-4 zile şi au costat în total 25 000 de euro.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close