Astfel, cele mai multe portofolii revin PNL, respectiv opt.
USR-PLUS vor avea şapte ministere în viitorul Executiv, iar UDRM revin trei portofolii.
Au fost discuţii în PNL, legate de faptul că Ludovic Orban a negociat doar pentru sine, dar nu negociase şi ministerele din guvern, astfel încât să-i împace şi pe cei din conducerea PNL.
Partidele care vor să formeze o coaliţie de guvernare, PNL şi USR-PLUS, se bat şi bat pasul pe loc de mai mult de 10 zile. Cu toţii ţin cu dinţii de funcţia de premier, preşedinte al Camerei Deputaţilor şi şef al Senatului.
Surse: USR ar fi cedat la negocieri: Florin Cîţu - premier şi Orban, şef la Camera Deputaţilor
Se pare că se conturează o variantă de formulă guvernamentală la negocierile de la Vila Lac 1.
Astfel, potrivit unor surse Antena 3 din interiorul discuţiilor, funcţia de premier ar merge la Florin Cîţu.
Şefia Camerei Deputaţilor ar reveni lui Ludovic Orban, iar USR-PLUS ar rămâne cu şefia Senatului.
Război intern în PNL, pe viitoarele ministere
La Dezvoltare, Orban l-ar susţine pe Laurenţiu Leoreanu, potrivit surselor Antena 3, doar că acest portofoliu este râvnit şi de la Raluca Turcan sau de Robert Sighiartău.
Neînţelegeri sunt şi pentru Ministerul Economiei, pentru că Virgil Popescu este agreat în continuare de Ludovic Orban, dar sunt şi alţii care şi-ar dori să-i ia locul.
Scandal este şi din cauza Ministerului de Interne. Potrivit surselor Antena 3, Marcel Vela are susţinerea şi chiar prietenia lui Ludovic Orban, astfel că, dacă acest potofoliu va rămâne la PNL, sunt şanse mari ca actualul ministru să rămână în continuare acolo.
BEC, date finale: PSD, PNL, USR-PLUS, AUR și UDMR formează viitorul Parlament
PSD, PNL, USR-PLUS, AUR și UDMR au trecut pragul electoral la alegerile parlamentare de duminică și vor forma viitorul Parlament, potrivit datelor finale anunțate de Biroul Electoral Central, miercuri seară.
PSD a obținut la Camera Deputaților 28,9%, iar la Senat 29,32%
PNL a primit 25,19% la Camera Deputaților, în timp ce la Senat a primit 25,58%.
La Camera Deputaților, USR-PLUS a înregistrat 15,37% din voturi și 15,86% la Senat.
AUR a înregistrat un scor de 9,08% la Camera Deputaților și 9,17% la Senat, iar UDMR 5,74% la Camera Deputaților și 5,89% la Senat.
PMP și Pro România nu au trecut pragul electoral. PMP a primit 4,82% din voturi la Camera Deputaților și 4,93% la Senat, iar Pro România - 4,09% la Camera Deputaților, iar la Senat 4,13.
Potrivit reprezentanților BEC, datele sunt obținute din centralizarea rezultatelor înainte de soluționarea contestațiilor depuse la Biroul Electoral Central.