Antena 3 CNN Politică Iliescu: Social-democraţii cu funcţii, dar cu "mentalităţi de aroganţă" să fie "coborâţi pe pământ"

Iliescu: Social-democraţii cu funcţii, dar cu "mentalităţi de aroganţă" să fie "coborâţi pe pământ"

Iliescu: Social-democraţii cu funcţii, dar cu "mentalităţi de aroganţă" să fie "coborâţi pe pământ"
18 Mar 2010   •   12:59

Pensionarii PSD ar trebui să-i tragă de mânecă pe membrii cu funcţii de răspundere, dar cu "mentalităţi de aroganţă", a declarat, joi, la Conferinţa Naţională a organizaţiei de pensionari a partidului, preşedintele de onoare, Ion Iliescu. Seniorul social-democrat a avut numai cuvinte de laudă şi pentru cei care u părăsit formaţiunea în ultimul timp pe care i-a calificat drept "fripturişti", "oportunişti", care vor funcţii şi posturi pe care nu le mai puteau obţine în PSD.
Iliescu a recomandat membrilor de partid care ajung în funcţii cu răspundere, fie politice, fie administrative, să rămână "conectaţi" cu baza partidului, pentru a reprezenta interesele celor care i-au votat.
În caz contrar, organizaţia de pensionari a partidului ar trebui "să vegheze" asupra unor eventuale apariţii "a unor mentalităţi de aroganţă" în rândul celor care "se înalţă pe treptele puterii".
"Organizaţia noastră să îi tragă de mânecă pe cei care au funcţii de răspundere, să coboare cu picioarele pe pământ, să nu uite de unde au plecat, să nu uite să îi slujească pe cei mulţi. Acest spirit trebuie imprimat în viaţa de partid", a susţinut Iliescu.
În ceea ce priveşte valul de demisii din partid din ultima vreme, Iliescu a apreciat că este vorba doar de "fripturişti", "oportunişti", care vor funcţii şi posturi pe care nu le puteau primi în PSD.
"Sunt gata să alerge după posturi. Nu le mai place că nu sunt la guvernare. Vor funcţii, vor posturi. Trebuie trataţi ca atare, sunt oameni fără identitate. Este oportunism curat, este fripturism. Ei luptă doar pentru poziţii avantajoase. Am auzit că aşa-zisa grupare a independenţilor, care vrea să îşi facă şi partid, cochetează cu ideea să adere la structurile Partidului Socialiştilor Europeni. Ce fel de stângă reprezintă asemenea oameni? Ce este în mintea lor? Asemenea oameni nu pot să prezinte nici seriozitate, nici încredere", a afirmat Iliescu.
El a comparat crearea grupului independenţilor cu trecerea PD de la stânga la dreapta, care "a schimbat flamura peste noapte".
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close