Antena 3 CNN Politică Iliescu şi Geoană au ajuns ?la cuţite? din cauza moţiunii

Iliescu şi Geoană au ajuns ?la cuţite? din cauza moţiunii

Iliescu şi Geoană au ajuns ?la cuţite? din cauza moţiunii
11 Sep 2007   •   03:07

Moţiunea de cenzură i-a încăierat pe Mircea Geoană şi Ion Iliescu. Motivul disputei: un interviu acordat de Geoană unde acesta afirma că de moţiune se tem cei cu ?dosare grele?, inclusiv din PSD. Cercetat penal în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, dar şi opozant al moţiunii de cenzură, Iliescu s-a simţit direct vizat. Nerăbdător, el a venit de la prima oră la sediul PSD, unde era programată şedinţa Biroului Permanent. Pentru câteva secunde, acesta s-a oprit pe scări pentru o declaraţie de presă.

În spatele uşilor închise, Iliescu i-a cerut lui Geoană, pe un ton aprins, explicaţii. L-a întrebat direct dacă la el s-a referit şi i-a cerut să retracteze declaraţiile. Intervenţia furioasă a lui Iliescu a durat aproximativ o oră şi a fost presarată cu acuze şi reproşuri, scrie Evenimentul Zilei. Drept în faţă i-a trântit lui Geoană că atitudinea lui ?dovedeşte infatuarea? şi i-a reproşat că ?se gândeşte doar la cum să ajungă prim-ministru?.

Discuţiile s-au încins şi de la faptul că Iliescu a spus că nu semnează pentru moţiune înainte de a vedea textul. El şi-a exprimat şi nemulţumirea faţă de ameninţarea cu excluderea celor care nu vor vota moţiunea.

În ciuda divergenţelor din partid pe tema depunerii moţiunii de cenzură, conducerea PSD îşi menţine decizia. Mircea Geoană a anunţat că moţiunea va fi depusă cu o întârziere de o săptămână faţă de termenul avansat anterior: 10 septembrie. Potrivit lui Geoană, marţea viitoare, după ce vor avea loc consultările cu toate partidele, va mai avea loc o şedinţă a Comitetului Executiv al PSD, pentru a fi prezentat şi validat textul moţiunii, iar miercuri va fi depus la parlament.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close