"Eu cred că Parlamentul trebuie să aibă o poziţie activă, nu pasivă. Nu trebuie doar să înregistreze decizia CC. Curtea Constituţională este un colectiv de lucru de nouă oameni, Parlamentul este format din reprezentanţii cetăţenilor. (...) Curtea Constituţională a apelat la un artificiu nefiresc. Raportarea la rezervorul de voturi trebuie făcută la cetăţenii trăitori pe teritoriul ţării, la cei 19 milioane de români, din care cu drept de vot sunt doar vreo 15 milioane. Nu în mod artificial adăugată o cifră total aleatorie cu românii de peste hotare, care oricum nu sunt interesaţi de asemenea chestiuni. Au votat vreo 70.000. Rezervorul la care trebuie să te referi este cel al cetăţenilor trăitori pe teritoriul ţării. Aceştia sunt 19 milioane cu toţii, din care aproape patru milioane o reprezintă populaţia minoră. Ei, astfel se schimbă datele problemei", a susţinut Iliescu.
Întrebat dacă Parlamentul este cel care ar trebui "să corecteze" decizia Curţii Constituţionale, Iliescu a răspuns: "Sigur că da. Absolut, bineînţeles. Cred că Parlamentul poate lua o hotărâre, este instanţa celor aleşi de cetăţeni. Cred că Parlamentul este abilitat prin Constituţie, este instanţa supremă, el poate lua decizia finală".
"A fost un referendum popular, oamenii nu au mers la vot politic. Este un drept constituţional al cetăţeanului să se pronunţe. Grupurile parlamentare ale PSD vor lua o decizie", a adăugat Iliescu.
Citiţi şi: DEZVĂLUIRI despre PREŞEDINTELE CCR. Zegrean posedă un certificat de handicap cu INCAPACITATE DE MUNCĂ, dar câştigă sute de milioane lunar