Antena 3 CNN Politică Iliescu: ?Nici vorbă nu ne schimbăm părerea în privinţa lui Nica"

Iliescu: ?Nici vorbă nu ne schimbăm părerea în privinţa lui Nica"

Iliescu: ?Nici vorbă nu ne schimbăm părerea în privinţa lui Nica"
29 Sep 2009   •   11:49

PSD nu-şi va schimba sub nicio formă atitudinea în ceea ce-l priveşte pe ministrul Dan Nica, nici măcar în urma invitaţiei premierului Emil Boc de a anumi un interimar pentru Mai până la ora 13.00, a declarat marţi, preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu, înaintea Comitetului Strategic al partidului.
?Ne aflăm in faţa unui moment critic pentru că eu nu înţeleg această încăpăţănare şi pripeală a domnului Boc care a intrat într-o coaliţie, nu simplă. Deci, hotărârea PSD este clară. Nu, în nod cert, nu numim alt ministru. Dacă premierul nu revine asupra deciziei, toţi miniştrii PSD se retrag din Guvern" a precizat Iliescu care a sugerat că miniştrii social-democraţi stau deja cu demisiile pe masă.
Iliescu a invocat prevederile protocolului de colaborare şi statutul de omolog al lui Dan Nica în relaţia cu Boc la nivel guvernamental. ?Premierul nu-şi poate permite să se joace cu remanierile. Trebuie să se consulte cu partidul partner, o chestiune pe care nu a respectat-o? a subliniat Iliescu, apreciind că anunţul lui Boc privind remanierea lui Nica pune coaliţia "în faţa unui moment critic".
Întrebat de presă dacă PSD ar putea să dea curs solicitării făcute marţi dimineaţă de premier, Iliescu a răspuns: "Păi ce, se umblă cu ultimatumuri din astea. Păi şi noi am dat ieri un ultimatum. Să-l respecte. Nici vorbă nu ne schimbăm părerea în privinţa lui Nica"
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close