Antena 3 CNN Politică Iliescu, nervos pe ?excursionişti?: Nu venim la Consiliu să ne plimbăm şi să stăm pe holuri

Iliescu, nervos pe ?excursionişti?: Nu venim la Consiliu să ne plimbăm şi să stăm pe holuri

Iliescu, nervos pe ?excursionişti?: Nu venim la Consiliu să ne plimbăm şi să stăm pe holuri
11 Mar 2010   •   17:47

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu s-a stropşit la delegaţii veniţi la şedinţa Consiliului Naţional al partidului, iritat de faptul că aceştia preferau să-şi piardă vremea pe holurile Parlamentului unde se derulau lucrările sau la bufetul acestui for decât să asculte discursurile ideologice ale colegilor de partid. Deşi iniţial nu avea de gând să ia cuvântul, Iliescu a acuzat nervos lipsa de eficienţă a acestor delegaţi şi a cerut liderilor de filiale să înceapă munca de la partid de la bază pentru ca şedinţele CN să nu mai fie tratate ca un pretext de excursii până la Bucureşti.Imediat, sala s-a umplut pentru a asista la discursul fostului preşedinte de partid.

Iliescu a explodat în momentul în care a constatat că discursul social-democratului Ioan Chelaru mai era urmărit în sală doar de o mână de oameni, restul părăsind rând pe rând lucrările pentru a-şi alunga plictiseala afară pe holurile Parlamentului.

?E o boală la noi pentru funcţii, pentru structuri stufoase. Să avem un Consiliu Naţional de 1000 de membri. A ajuns la 600 si ceva.... La ce ne trebuie un organism atât de stufos. Au fost prezentate aici câteva chestiuni fundamentale...
Unde erau membrii Consiliului Naţional când vorbea Chelaru? Pe culoare! Păi de aia ne adunăm aici, de aia vorbim? Nu suntem în excursii! Nu suntem un partid pentru plimbări, vrem plimbări la Bucureşti, consiliile judeţene să facă excursii la Bucureşti. Cel care e ales într-o structură de partid trebuie să ştie că are o răspundere, să delibereze, să discute? a susţinut Iliescu, cerând liderilor de filiale să-şi aleagă mai bine delegaţii la şedinţele CN pentru a suplini această lipsă de eficinţă prin începerea muncii de partid de la bază.



Iliescu a reluat criticile şi la adresa candidaturii lui Gheorghe Nichita, contracandidatul lui Adrian Năastase la şefia CN. "Nu am nimic cu domnul Nichita. Dar îi amintesc statutul: un membru al PSD poate ocupa cel mult două funcţii în cadrul organelor de conducere?, a declarat Ion Iliescu.

În schimb, liderul partidului a fost elogiat pentru discursul său de stânga cu care a dechis lucrările Consiliului. "Îl felicit pe Victor Ponta care s-a pregătit conştiincios şi a venit cu o expunere. Eu aş puncta doar trei probleme: vedem bine deteriorarea situaţiei economice a ţării. Guvernarea asta este clar care dovedeşte incapacitate să abordeze problemele ale ţării. PSD trebuie să fie principală forţă care să iasă în faţă. El trebuie să apară ca principalul apărător al principalelor probleme ale ţării. Asistăm la o ofensivă puternică a Puterii împotriva statului de drept, a democraţiei. Aici nu e vorba că îl apărăm pe Geoană, ci apărăm instituţia Senatului. Acum nu e un Vîşînski care vrea să desfiinţeze Senatul României. E un român Vîşînki care face asta. Asistăm la o campanie întreţinută de denigrare a Revoluţiei române. Cei care atacă Revoluţia, pe cei care şi-au asumat riscuri, reprezintă interese străine. Iar PSD nu poate să rămână în afara acestei bătălii? a susţinut Iliescu.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu
Cele mai noi știri
Parteneri
x close