Antena 3 CNN Politică Iliescu: În PSD ar putea apărea un Obama prezidenţial (VIDEO)

Iliescu: În PSD ar putea apărea un Obama prezidenţial (VIDEO)

Iliescu: În PSD ar putea apărea un Obama prezidenţial (VIDEO)
02 Feb 2009   •   14:24

Viitorul candidat la preşedinţie al PSD poate să apară de ?te miri unde?, aşa cum s-a întâmplat cu Barack Obama în Statele Unite a declarat, luni, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.
?Poate să fie un alt Obama, cine ştie? Poată să apară de te miri unde. Sigur, timpul e scurt, dar totuşi...?, a afirmat Iliescu despre prezidenţiabilul PSD.
Liderul onorific al social-democraţilor cred că o posibilă variantă ce ar trebui luată în calcul de PSD ar consta în declanşarea unei curse interne pentru desemnarea candidatului la preşedinţie.
?S-au formulat alte propuneri care ar fi de luat în seamă: până la Congres să înceapă o cursă internă, să înceapă să se vehiculeze diverse nume, aşa cum fac americanii. Sigur e costisitoare la americani toată această desfăşurare de forţe (...) e cam mult pentru noi aşa ceva, dar ceva similar trebuie gândit ca să se vadă tot ce se poate propulsa, că pot să apară şi surprize, cum a apărut Obama la americani. Cine gândea de Obama măcar, cu un an înainte? Nici nu-i trecea prin cap cuiva şi până la urmă, iată, a răsărit?, a arătat Ion Iliescu.
Iliescu nu exclude nici varianta susţinerii unui candidat din afara partidului, însă pentru PSD este necesar să caute, înainte de toate, un candidat în interior.
?S-ar putea să apară şi aşa ceva, un candidat unic. Nu ştiu. Dar, totuşi PSD-ul e un partid care a avut şi are potenţial uman suficient ca să-şi gândească un candidat propriu. Aceea ar fi o fază următoare în care, în anumite condiţiuni, să se profileze un candidat unic, dar deocamdată sunt doar consideraţiuni, discuţii abstracte, teoretice şi e bine să fie o discuţie liberă. Totul e posibil, nu mă hazardez acum în nici un fel de consideraţiuni?, a mai declarat preşedintele de onoare al PSD.
În cee ce priveşte posibilitatea organizării, în perioada următoare, a două Congrese ale partidului ? unul pentru o poziţionare post-electorală şi altul pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale ? ar fi ?cam mult pentru un singur an?.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close