Antena 3 CNN Politică Iliescu, excepţia de la regula lui Ponta: Cei plecaţi din PSD nu merită băgaţi în seamă

Iliescu, excepţia de la regula lui Ponta: Cei plecaţi din PSD nu merită băgaţi în seamă

Iliescu, excepţia de la regula lui Ponta: Cei plecaţi din PSD nu merită băgaţi în seamă
01 Mar 2010   •   11:06

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu pare a se bucura de un regim privilegiat după Congresul PSD. Este singurul social-democrat care voie să intre cu maşina în curtea sediului de partid, în timp ce restul colegilor sunt nevoiţi să-şi ascundă limuzinele de lux în parcarea din spate pentru a nu-l supăra pe noul şef de partid, Victor Ponta. În schimb, o altă regulă a liderului social-democrat, interdicţia de a mai da declaraţii pe scările sediului de partid, este ca şi uitată. Marian Vanghelie a susţinut săptămâna trecută că o asemenea indicaţie nu este valabilă şi în cazul său. Astăzi, Iliescu a comentat posibilitatea apariţiei unui nou partid de stânga, criticând oscilaţiile de comportament dovedite de unii foştii colegi de partid precum Cristian Diaconescu şi apreciind că o asemenea formaţiune politică nu va constitui un pericol pentru PSD.

Întrebat dacă aceste demisii nu afectează imaginea PSD, în condiţiile în care printre cei care au demisionat se regăsesc şi nume sonore, Iliescu a replicat: "Sonore, depinde cum. Eu cred că singuri îşi afectează sonoritatea prin această plecare".



Preşedintele de onoare al PSD a recomandat actualei conduceri de partid să nu încerce să-i oprească pe parlamentarii cu dor de ducă. "Nu trebuie să îi convingem. Dacă ei nu au această convingere (să rămână în PSD - n.r.), degeaba. Cu asemenea oameni nici nu trebuie să te străduieşti prea mult. Îşi dau măsura caracterului. Dacă nu sunt capabili să aibă un crez pe care să îl susţină indiferent de condiţii, asta arată oscilaţii de comportament şi asemenea oameni nici nu merită prea mare atenţie", a afirmat Iliescu, venit la prima şedinţă a Comitetului Executiv post-Congres dedicată analizării actualei situaţii politice complicate de dezertarea din partid a altor 8 parlamentari printre care se numără Cristian Diaconescu şi Marian Sârbu.

Preşedintele de onoare a evitat să comenteze importanţa posibilei înfiinţări a unui nou partid de centru-stânga, condus de Gabriel Oprea. "Să vedem, să vedem cu ce apare", a răspuns el în doi peri.

Şedinţa CExN de astăzi mai este dedicată alegerii secretarilor executivi ai partidului şi fixării datei organizării lucrărilor unui nou Consiliu Naţional pentru alegerea conducerii acestui for. Favorit este dat Adrian Năstase, actualul posesor al acestei funcţii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu
Cele mai noi știri
Parteneri
x close