Antena 3 CNN Politică Iliescu cere PDL să se distanţeze de Băsescu, pentru a cotinua alianţa

Iliescu cere PDL să se distanţeze de Băsescu, pentru a cotinua alianţa

Iliescu cere PDL să se distanţeze de Băsescu, pentru a cotinua alianţa
21 Mai 2009   •   00:36

Fostul preşedinte al României, Ion Illiescu, se alătură vocilor din partid care pun sub semnul îndoielii viitorul la guvernare al PSD. Acesta amintea că nu a fost adeptul alianţei cu PDL, dar aminteşte ?are şi alianţa raţiunea ei pentru că cele două partide împreună asigură o majoritate stabilă. Asta bineînţeles că înseamnă, ca orice înţelegere politică, şi un anumit compromis?.
Referindu-se la declaraţia lui Traian Băsescu despre faptul că este dezamăgit de sine pentru că a adus PSD la putere, Iliescu îi amintea acestuia că ?în politică faci compromisuri, altminteri nu se poate. Însă, cum v-am spus, e trăsătura de caracter a domnului Băsescu. El a demolat Alianţa D.A. cu care a venit la putere, acum văd ca atacă acest parteneriat. Demonstrează încă o dată domnul Băsescu că este omul nepotrivit pentru funcţia de şef al statului.
În ce priveşte o eventuală ieşire de la guvernare înainte de alegerile prezidenţiale, liderul PSD cerea partenerilor de guvernare să se distanţeze de ?poziţiile acestea agresive ale domnului Băsescu, care nu pot fi acceptate de PSD. PSD trebuie să riposteze cu vehemenţă la asemenea lipsă de poziţie civilizată normală faţă de un partid care se află la guvernare şi cu care el ar trebui să ştie să colaboreze?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close