Antena 3 CNN Politică Iliescu: adversarul stabilităţii din România e Băsescu

Iliescu: adversarul stabilităţii din România e Băsescu

Iliescu: adversarul stabilităţii din România e Băsescu
10 Dec 2007   •   07:38

La un an de la aderarea României la Uniunea Europeană, fostul preşedinte Ion Iliescu afirmă că Traian Băsescu este adversarul stabilităţii. În plus, PSD şi PNL ar trebui să conlucreze pentru a-l izola. La rândul său, Emil Constantinescu spune că nici el nu poate avea vreun dialog cu actualul preşedinte. Declaraţiile celor doi foşti şefi de stat au fost făcute în două interviuri acordate cotidianului "Adevărul".

"PSD are de-a face cu doi adversari, dar trebuie să discernem care este pericolul principal pentru ţară. Eu cred că Băsescu, prin trăsăturile lui de caracter, prin politica pe care o face şi prin acţiunile acestea, duce la instabilitate internă, la bulibăşeală generală în viaţa politică, la starea de tensiune între instituţiile statului, la blocarea instituţiilor statului prin acţiunea lui distructivă", a spus Iliescu.

La rândul său, Emil Constantinescu spune că la un an de la aderarea la Uniunea Europeană, România trece printr-o criză morală profundă. El spune că nu poate avea o comunicare cu Traian Băsescu şi că nici nu doreşte.

"Cu domnul Băsescu nu am şi nu pot să am niciun fel de dialog. De altfel, nici nu a existat vreun semnal că preşedintele Băsescu ar fi dorit în vreun fel, atunci când era posibil, să folosească experienţa şi, de ce nu, şi relaţiile pe plan extern ale celor doi preşedinţi", spune Emil Constantinescu.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close