Antena 3 CNN Politică Iaşi. Alegerile din Voineşti au fost câştigate de candidatul decedat

Iaşi. Alegerile din Voineşti au fost câştigate de candidatul decedat

Iaşi. Alegerile din Voineşti au fost câştigate de candidatul decedat
16 Iun 2008   •   02:28

Şi la acest tur de scutin s-au înregistrat situaţii ciudate, care au pus în dificultate Biroul Electoral Central. Se pare că alegerile din comuna ieşeană Voineşti au fost câştigate de un candidat care a murit chiar în dimineaţa votului. Din cele peste 2.000 de voturi, valabil exprimate, peste jumătate au revenit candidatului decedat, Niculai Ivaşcu, primar în funcţie din 1990.

Duminică dimineaţă, Ivaşcu a fost internat, în stare critică, şi, în ciuda eforturilor depuse de medici, bărbatul de 57 de ani a murit din cauza unui infarct miocardic, în jurul orei 09:00. Chiar şi în aceste condiţii, BEC a decis continuarea scrutinului, pentru că nu există o prevedere legală în domeniu.

Vestea i-a şocat pe localnici, însă nu i-a împiedicat să îl voteze pe Ivaşcu, mai ales că BEC a decis ca alegerile să continue în comuna Voineşti.

Secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, Ioan Munteanu, a declarat că potrivit legii dacă alegerile sunt câştigate de persoana decedată, postul rămâne vacant şi funcţia de primar o îndeplineşte viceprimarul, urmând ca în termen de şase luni să fie organizate alegeri anticipate.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close