Antena 3 CNN Politică Hrebenciuc, pus de PSD să obţină şefia comisiei parlamentare a SRI

Hrebenciuc, pus de PSD să obţină şefia comisiei parlamentare a SRI

Hrebenciuc, pus de PSD să obţină şefia comisiei parlamentare a SRI
05 Feb 2009   •   16:51

Membrii coaliţiei de guvernare se pregătesc să-şi împartă şefiile comisiilor parlamentare comune. Lupta cea mai înverşunată se dă la nivelul comisiilor de control ale SRI şi SIE, ale căror conduceri PDL le-ar dori pentru proprii oameni. PSD emite la rândul său pretenţii pentru a impune un social-democrat ca preşedinte al comisiei SRI, şi eventual, pe Viorel Hrebenciuc la conducerea comisiei de Afaceri Europene.
O discuţie despre împărţirea comisiilor permanente comune ar putea avea loc în următoarea şedinţă a Birourilor celor două camere legislative, după Biroul de Coordonare a coaliţiei guvernamentale.
Numărul de reprezentanţi ai partidelor în comisiile permanente este stabilit de către Birourile Permanente reunite, urmând ca după această etapă partidele să-şi nominalizeze proprii oameni şi să demareze negocierile pentru funcţiile de conducere.
Potrivit unor surse parlamentare, democrat-liberalii au în vizor obţinerea şefiei ambelor comisii de control asupra serviciilor, SRI şi SIE. În cealaltă tabără, PSD emite pretenţii pentru comisia SRI, pentru care există deja un nume, Ion Stan, fost secretar al comisiei în legislatura trecută, dar şi pentru conducerea comisiei de Afaceri Europene, pentru negociatorul lor şef, Viorel Hrebenciuc. De altfel, Hrebenciuc va fi cel care va conduce în numele PSD negocierile ce vor avea loc săptămâna viitoare pentru aceste funcţii.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hrebenciuc comisii control SRI SIE negocieri
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close