Antena 3 CNN Politică Guvernul ia în discuţie astăzi asumarea răspunderii pe codurile juridice

Guvernul ia în discuţie astăzi asumarea răspunderii pe codurile juridice

Guvernul ia în discuţie astăzi asumarea răspunderii pe codurile juridice
10 Iun 2009   •   10:52

Executivul discută în şedinţa de miercuri despre asumarea răspunderii pentru adoptarea Codurilor penal şi civil. Premierul Emil Boc a anunţat marţi că a primit undă verde din partea coaliţiei de guvernământ în acest sens, deşi lideri PSD prezenţi la şedinţa PSD PDL par să susţină contrariul.
Se aşteaptă ca astăzi premierul să solicite secretarului general al Guvernului, în şedinţa de guvern , să scrie Parlamentului pentru a fixa data unei şedinţe comune a celor două Camere, în care Guvernul să îşi asume răspunderea pe codurile civil şi penal.
PDL şi PSD conveniseră, înainte de apariţia discuţiilor privind amânarea prezentării Raportului CE pe Justiţie, ca în prima şedinţă a Executivului după alegeri Guvernul să solicite Parlamentului convocarea şedinţei comune pentru asumarea răspunderii.

Pe lângă proiectele de lege privind cele două coduri, pe ordinea de zi a şedinţei mai figurează proiectul de ordonanţă de urgenţă privind gestionarea fondurilor comunitare nerambursabile provenite din Fondul european de garantare agricolă, Fondul european agricol de dezvoltare rurală şi Fondul european pentru pescuit şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, precum şi actul normativ privind reforma în domeniul sănătăţii.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close