Guvernul a înaintat Parlamentului, joi dimineaţă, proiectul de lege privind salarizarea unitară. Asta după ce membrii Guvernului au aprobat miercuri Legea Salarizării unitare în sectorul public pentru anul 2011.
„Premierul Emil Boc solicită preşedintelui Camerei Deputaţilor şi preşedintelui Senatului ca, împreună cu Birourile Permanente, să stabilească programul de desfăşurare a procedurilor parlamentare necesare în vederea angajării răspunderii Guvernului pe cele două proiecte de lege”, a precizat o sursă oficială, citată de Agerpres.
Legea Salarizării unitare prevede creşterea salariilor de bază din sectorul public cu 15%, în 2011. Astfel, veniturile salariale vor rămâne cu 13,75% mai mici faţă de luna iunie 2010, când au fost tăiate de Guvern.
Noul nivel nu va mai fi modificat până în anul 2012. Documentul, datat 17 noiembrie, urmează să fie transmis spre consultare Fondului Monetar Internaţional înaintea adoptării.
Premierul Emil Boc a declarat miercuri că majorarea cu 15% din 2011 şi stabilirea salariului minim la 670 de lei este tot ceea ce România îşi poate permite în momentul de faţă, pentru a se încadra în ţinta de deficit bugetar şi în bugetul disponibil pentru plata salariilor.