Antena 3 CNN Politică Guvernul a adoptat modificarea legii achiziţiilor publice

Guvernul a adoptat modificarea legii achiziţiilor publice

Guvernul a adoptat modificarea legii achiziţiilor publice
07 Mar 2009   •   15:41

Guvernul a adoptat în şedinţa de sâmbătă legea achiziţiilor publice, care simplifcă procedurile de licitaţii publice. "Modificarea este cerută de punerea în acord cu reglementările europene. A fost scurtat termenul de organizare a licitaţiilor publice cu întărirea controlului şi transparenţei banului public. Au fost scurtate temenele în care autoritatea contractantă trebuie să se pronunţe la rezultatul licitaţiei." a declarat premierul Emil Boc la finalul şedinţei.

?Durata tuturor licitaţiilor a fost redusă la 30 de zile. Termenul de publicare pentru licitaţii deschise a fost redus de la 28 la 20 de zile, cel de licitaţie restânsă de la 16 la 10 zile. Termenul pentru închirierea contractului de către autoritatea contractantă este de maxim 40 de zile.? a arătat vicepremierul Dan Nica.

Preşedintele Traian Băsescu a participat la şedinţa de guvern, de la Palatul Victoria şi şi-a exprimat punctul de vedere asupra procesului de descentralizare care trebuie înfăptuit cât mai rapid. Fiecare ministru a prezentat modul în care concepe descentralizarea în domeniul în care este responsabil.

"La baza procesului de descentralizare vor sta două principii: transferul autorităţii şi competenţelor către primărie şi comunităţii locale, şi transferul de resurse către autorităţile locale." a declarat Emil Boc. Domeniile în care se va realiza descentralizarea sunt, în mod prioritar, sănătatea, educaţia şi administraţia. Potrivit premierului, "procesul de descentralizare se va desfăşura începând cu toamna acestui an şi începutul anului viitor, pe diverse componente. Cadrul normativ va fi finalizat până în luna mai a acestui an."

Săptămâna trecută, premierul Emil Boc a cerut miniştrilor să pregătească un grafic privitor la aprobarea documentelor normative care duc la descentralizarea acivităţilor în domenii importante precum educaţia, sănătatea sau administraţia.

La debutul şedinţei, preşedintele a declarat că este nevoie de ?reducerea birocraţiei prin două elemente esenţiale, reducerea numărului de funcţionari şi reducerea formalităţilor birocratice generate de legislaţie.?

?Cred că reforma statului este esenţială pentru acest guvern. Nu cred în menţinerea unui aparat birocratic supradimensionat. Peste 300 de locuri nou create în ultimii ani sunt în aparatul de stat. Asta este strigător la cer. Noi ne lăudam că am creat locuri de muncă şi de fapt pompam bani în clientele politică.? a spus Traian Băsescu.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sedinta de Guvern descentralizare
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close