Antena 3 CNN Politică Grupul de la Cluj pregăteşte ruperea PSD?

Grupul de la Cluj pregăteşte ruperea PSD?

Grupul de la Cluj pregăteşte ruperea PSD?
12 Iul 2007   •   02:19

Nicio zi fără veşti de război intern de la PSD. La biroul lui Mircea Geoană curge cu cereri de sancţionare a liderilor din partid. Grupul de la Cluj cere sancţionarea lui Sorin Oprescu iar Vanghelie le poartă sâmbetele lui Ponta şi Dâncu. Dacă în cazul lui Oprescu nu a sărit nimeni în apărare deocamdată, în cazul clujeanului Dâncu s-a ajuns deja la ameninţări. Dacă Mircea Geoană va da curs solicitării lui Marian Vanghelie că Vasile Dâncu să fie sancţionat, clujenii îşi vor lua bagajele şi vor pleca din partid, susţin surse din PSD pentru Evenimentul Zilei.

Planul de avarie al clujenilor a fost confirmat de mai mulţi vicepreşedinţi PSD care susţin că şedinţa Comitetului Executiv al PSD de vineri ar putea să conducă la scindarea PSD, dacă pe ordinea de zi va fi inclusă şi propunerea PSD Bucureşti ca Dâncu şi Ponta să fie sanctionaţi.

Se pare că grupul de la Cluj este pregătit să demisioneze în bloc din partid în cazul în care Geoană nu le ia apărarea. În aceste caz oamenii lui Ioan Rus se pare că au două variante de a-şi continua cariera politică: să meargă în PD sau să formeze un nou partid social democrat. Clujenii nu sunt la prima tentativă de sciziune. Imediat după ce filiala Bucureşti a cerut excluderea lui Dâncu, PSD Cluj s-a reunit într-o şedinţă şi a discutat despre posibilitatea de a demisiona în bloc din funcţii în semn de protest. Deşi atunci nu s-a luat decizia, Vasile Dâncu a precizat că a fost doar o amânare.


Citiţi articolul complet în Evenimentul Zilei

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close