Antena 3 CNN Politică Grindeanu: „Iohannis nu trebuie să aibă un rol în politică după ce termină mandatul. Există multe alte lucruri pe care să le facă"

Grindeanu: „Iohannis nu trebuie să aibă un rol în politică după ce termină mandatul. Există multe alte lucruri pe care să le facă"

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD şi ministru al Transporturilor și Infrastructurii. Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    30 Sep 2024   •   21:00

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu şi ministru al Transporturilor și Infrastructurii, a explicat, în emisiunea În faţa Naţiunii de la Antena 3 CNN, motivul pentru care nu crede că Klaus Iohannis ar trebui să rămână în politică, după finalizarea mandatului de preşedinte al României. 

Întrebat ce rol i-ar putea da viitoare coaliţie de guvernare lui Klaus Iohannis, după mandat, pentru menţinerea stabilității în România, Sorin Grindeanu a spus: 

„Dar de ce trebuie să-i găsim noi un rol la Klaus Iohannis? Eu am văzut că aproape toți președinții, cred că mai puțin Emil Constantinescu, au încercat după să rămână în politică și nu cred că a fost o decizie înțeleaptă nici din partea domnului Ion Iliescu, nici din partea lui Traian Băsescu.

Eu cred că există multe alte lucruri pe care Klaus Iohannis poate să le facă punându-și în valoare experiența politică, dar nu neapărat să facă în mod direct politic", a spus Sorin Grindeanu, la Antena 3 CNN.

Grindeanu: „Nu vreau un PSD fără Marcel Ciolacu preşedintele României"

Întrebat în continuare, în ce context va prelua conducerea PSD, Grindeanu a spus: 

„Pas cu pas. Prima oară trebuie să avem și o victorie sau două victorii și la parlamentare și la prezidențial. (...) Eu îmi doresc un congres ca în 2001. Nu-mi doresc să fiu președintele unui PSD fără Marcel Ciolacu președinte al României. Dacă Marcel Ciolacu ajunge președintele României, mă mai gândesc", a spus Sorin Grindeanu, care a subliniat că dacă Ciolacu va câştiga prezidențialele din punct de vedere constituțional trebuie să plece de la șefia PSD, însă dacă nu va câştiga „nu neapărat trebuie să plece". 

„N-am niciun fel de emoții de retragere sau așa ceva. Deci, Marcel Ciolacu va intra în această bătălie", a conchis Grindeanu. 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close