Antena 3 CNN Politică Glumiţele lui Antonescu la adresa funcţiei lui Orban: Am un loc liber în dreapta mea

Glumiţele lui Antonescu la adresa funcţiei lui Orban: Am un loc liber în dreapta mea

Glumiţele lui Antonescu la adresa funcţiei lui Orban: Am un loc liber în dreapta mea
15 Feb 2010   •   15:08

Preşedintele PNL, Crin Antonescu s-a ţinut de glume în debutul şedinţei de luni a CNEx. El a l-a invitat pe preşedintele filialei liberale din Tulcea, Octavian Popa, să se aşeze lângă locul liber din dreapta sa, încă neocupat de prim-vicepreşedintele Ludovic Orban, care întârziase la lucrări.
"Luaţi loc domnilor, ca reprezentanţii noştri din presă să vadă armonia, de la o poştă şi să le transmită oamenilor să fie liniştiţi. Domnul Popa (Octavian Popa, lider PNL Tulcea - n.r.) veniţi aproape de mine. Hai, hai, hai. Acum e momentul. Vino încoace, am un loc liber. Uite-l aici", şi-a invitat colegul Antonescu râzând şi indicând locul liber din drepta sa.
Cum liderul PNL Tulcea nu a reuşit să ajungă la prezidiu înaintea lui Ludovic Orban, Crin Antonescu l-a interpelat şughubăţ: "Dacă nu te-ai grăbit, ai pierdut ocazia". "Vor mai fi" ocazii, a adăugat el.
"Crin, fii atent, că ai zis că e un loc liber, iar se interpretează... ", a ţinut să remarce şi preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus.
În replică, Orban, a spus, în momentul în care a ajuns la prezidiu, că "orice loc e liber". "Orice loc e liber", a parat şi Antonescu, ţinând să anunţe presa că timpul acordat pentru ilustraţii a expirat. "Pace vouă, reprezentanţi ai presei! La revedere", a spus Crin Antonescu.
Întrebat cum comentează gluma lui Antonescu, Orban a răspuns: "Dimpotrivă, (preşedintele PNL - n.r.) i-a spus colegului nostru, preşedinte la Tulcea, că domnul Antonescu e tulcean, i-a spus că scaunul nu e liber".
Orban a precizat că după ce l-a văzut venind, Antonescu şi-a adus aminte că locul său de prim-vicepreşedinte nu e liber.
"După aia m-a văzut pe mine şi şi-a adus aminte că nu e liber. De altfel, orice scaun din PNL este un scaun liber înainte de Congres, care va fi ocupat în funcţie de ceea ce decid delegaţii la Congres", a conchis Orban.
Între Orban şi Antonescu există o stare de tensiune după ce liderul liberal a anunţat, la 1 februarie, că este posibil să renunţe la funcţia de prim-vicepreşedinte, pe motiv că aceasta a generat tensiuni de care formaţiunea liberală nu are nevoie. Diferendele de păreri dintre cei doi liberali au fost adâncite şi de perspectivele diferite pe care le au asupra modului de alegere a viitoarei conduceri la Congres: Crin Antonescu susţine votul pe moţiuni pentru întreaga echipă de conducere a partidului, în timp ce Ludovic Orban vrea candidaturi individuale pe funcţii.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close