Presa locală relatează că, în timp ce Simion se adresa simpatizanţilor AUR, mai mulţi timişoreni, între care şi revoluţionari, şi-au manifestat nemulţumirea faţă de prezenţa celor de la AUR în faţa Operei, simbol al Revoluţiei de la Timişoara.
Timişorenii nemulţumiţi au încercat să oprească discursul liderului AUR, în timp ce jandarmii au făcut un cordon între simpatizanţii formaţiunii şi contestatari, pentru a preveni incidentele.
Liderul AUR, numit "provocator" şi "mincinos" la Timişoara
În timp ce Simion vorbea, din mulţime i s-a strigat: "Gunoiule, mincinosule, manipulatorule!”, "Pentru ce am luptat în Revoluţia asta? Ruşine să vă fie, tâlharilor!", "Provocator nenorocit", aşa cum se poate observa în filmarea postată pe Facebook de un participant la eveniment.
Liderul AUR a minimalizat mesajele contestatarilor săi. "Noi suntem AUR, rămânem aşa cum ne cunoaştem de 15 ani. Vin la Timişoara an de an pentru a marca Revoluţia", a spus el.
Ulterior, Simion, însoţit de simpatizanţi, a plecat spre Catedrala Mitropolitană pentru a aprinde candele în memoria celor căzuţi în Decembrie 1989.
Foşti militari acuzaţi de implicare în reprimarea revoluţionarilor, ajunşi parlamentari pe listele AUR
Organizatorii mitingului AUR au îndemnat oamenii din Timişoara să participe în 22 decembrie, la Bucureşti, la comemorarea eroilor Revoluţiei de la Popeşti Leordeni, locul în care, în acele zile, a fost aruncată cenuşa martirilor arşi la crematoriul din Capitală.
Societatea Timişoara a transmis, miercuri, un protest faţă de intenţia liderului Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, de a participa la manifestările de comemorare a Revoluţiei de la Timişoara.
Reprezentanţii organizaţiei acuză faptul că doi foşti ofiţeri de armată implicaţi în reprimarea Revoluţiei la Sibiu şi la Timişoara, Francisc Tobă şi, respectiv, Nicolae Roman, au ajuns parlamentari AUR.